Hoppa till huvudinnehåll

Nu kan du köpa gamla Soc&kom

Gamla Soc&kom
Anbud på gamla Soc&kom kan läggas in till och med slutet av oktober. Gamla Soc&kom Bild: Senatsfastigheter topeliusgatan 16

Nu är det möjligt att köpa en gammal anrik skolfastighet i Tölö i Helsingfors. Statens fastighetsbolag Senatsfastigheter säljer fastigheten på Topeliusgatan 16 där Svenska social- och kommunalhögskolan har varit belägen.

Byggnaden på Topeliusgatan 16 har nu varit till salu sedan slutet av september och till och med slutet av oktober har möjliga spekulanter möjlighet att komma med anbud.

- Det har funnits ett visst intresse och några grupper har besökt byggnaden, säger Pekka Komulainen som sköter försäljningen.

Bland intressenterna har funnits olika byggherrar och utvecklare, enligt Komulainen. Inga anbud har ändå kommit in, men Komulainen räknar med att de kommer före utgången av oktober.

- Byggnaden är ändå i rätt dåligt skick och jag utgår från att den som köper den också genomför en grundlig renovering, säger Komulainen.

Byggnaden har inget pris och Komulainen vill inte spekulera vad den är värd.

Svenska social- och kommunalhögskolan vid Helsingfors universitet flyttade från byggnaden 2009 och sedan dess har den varit reservskola för skolor som genomgår renovering.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen