Hoppa till huvudinnehåll

Varmluftsballong orsakade skador på Sibboåker

En varmluftsballong
(arkivbild) En varmluftsballong Bild: Better balloons Oy luftballong

En varmluftsballong landade på en åker i Borgby. Markägaren skickade företaget en räkning på 600 euro för de skador som orsakades då ballongen skulle transporteras därifrån.

I slutet av augusti landade en varmluftsballong på en utomstående persons åker i Borgby i Sibbo. En transportbil skulle sedan hämta ballongen därifrån, men fastnade i den mjuka jorden och måste dras loss med hjälp av traktor.

Den utomstående markägarens åker fick djupa fåror av transportbilen av traktorn. Markägaren hade sedan skickat företaget som äger varmluftsballongen en räkning på 600 euro för skadorna som orsakats och för att man använt åkern utan tillstånd.

Företaget har ändå inte betalat räkningen eller varit villigt att göra upp med markägaren.