Hoppa till huvudinnehåll

Boktipset: Sex, droger och en dj

Isabel Adrians bok Sex, droger och en dj.
Isabel Adrians bok Sex, droger och en dj. Bild: Yle / Camilla Fagerholm isabel adrian

Dokusåpakändisen, designern och dj-frun Isabel Adrian har gett ut sin första bok, Sex, droger & en dj. Jag som är ett Svenska Hollywoodfruarna-fan ville givetvis läsa hennes debutroman. Och det var ett förvirrande verk.

Boken handlar om Bella som är uppvuxen i en liten stad, hon har inga vänner och känner sig ganska utanför. Hon blir upptäckt av en modellagent och jobbar ute i världen som modell. När hon tröttnar på det jobbet så hamnar hon av slumpen med i Expedition Robinson och blir dokusåpakändis. Därifrån går hon vidare till att bli framgångsrik nattklubbschef på Sturekompagniet i Stockholm. Hon festar, använder märkeskläder och startar en populär blogg.

På en butiksinvigning träffar hon dj:n Kid, som gjort karriär i Europa men ännu är rätt okänd i Sverige. Där börjar en färggrann kärlekssaga som för dem ut i världen. Bella blir också förföljd och hotad av en galen man.

Det är handlingen i korthet. Allt som jag skrev om här ovan har hänt Isabel själv och det är därför boken är förvirrande. Det är nämligen inte en självbiografi.

När jag läste boken så märkte jag att jag hela tiden tänkte att det handlar om Isabel och hennes nuvarande make dj-stjärnan Steve Angello. I en intervju till Expressen säger Isabel att boken är en cocktail av händelser och incidenter som hänt både henne själv men också folk i hennes närkrets.

Det märks också att Isabel är väldigt modemedveten och märkesintresserad. Det kan nästan bli lite irriterande ibland för en som inte bryr sig så mycket om det är en Balenciaga-väska som innehåller en Luis Vuitton-sminkväska som innehåller YSL:s Touche Éclat (jag var tvungen att googla vad det är). Men samtidigt har jag en viss förståelse för att kläder och produkter är så noggrant beskrivna, det är ju modebloggaren Isabel som skrivit texten så det är ganska naturligt att hon förutom det inre vill beskriva det yttre.

Jag har också lite svårt med hur handlingen hoppar från nutid till dåtid och mellan Bella och Kid. Ibland handlar det så länge om Bella att man blir förvirrad när historien plötsligt fortsätter från Kids synvinkel.

Men överlag är boken riktigt bra och historien ganska otrolig. Det bästa är att mycket av det som händer i boken har hänt på riktigt. Vilket liv Isabel haft alltså!

Jag ger boken tre och en halv märkesväska av fem.