Hoppa till huvudinnehåll

Demonstranter skadades i Hongkong

Tiotals kravallpoliser stormade demokratiaktivisternas gatubarrikader i distriktet Mong Kok i Hongkong den 19 oktober 2014.
Kravallpoliserna stormade demokratiaktivisternas gatubarrikader i Mong Kok. Tiotals kravallpoliser stormade demokratiaktivisternas gatubarrikader i distriktet Mong Kok i Hongkong den 19 oktober 2014. Bild: AFP / Lehtikuva mong kok

Polis och demokratiaktivister har igen drabbat samman i Hongkong.

Tiotals poliser med hjälmar och kravallsköldar stormade i natt en av aktivisternas gatubarrikader i distriktet Mong Kok, och använde batonger och pepparspray mot de obeväpnade demonstranterna.

Nyhetsbyrån AFP rapporterar att en del aktivister transporterades bort på bår. Myndigheterna uppger att 20 människor skadats.

De nya vålsamheterna skedde bara några timmar efter att Hongkongs ledning hade bjudit in studentledarna till samtal på tisdag.

Demokratiprotesterna i Hongkong har pågått i tre veckor. Demonstranternas främsta krav är att valet år 2017 ska vara fritt. Kina kräver för sin del att bara kandidater som är lojala med Peking ska få ställa upp.

Läs också

Nyligen publicerat - Utrikes