Hoppa till huvudinnehåll

Socialdemokraterna knackar dörr i Österbotten

Socialdemokraterna knackar dörr inför riksdagsvalet
Socialdemokraterna knackar dörr i Jakobstad Socialdemokraterna knackar dörr inför riksdagsvalet Bild: Yle/Kjell Vikman spd

De finlandssvenska socialdemokraterna söker nya grepp för att möta presumtiva väljare. Inför riksdagsvalet nästa vår kommer socialdemokraterna att ringa på hemma hos folk åtminstone i Jakobstad, Vasa och i Karleby.

I Österbotten inleddes kampanjen i Jakobstad på söndagen. Först ut var Steven Frostdahl som kandiderar i riksdagsvalet, han hade sällskap av lokalpolitikern Jacob Storbjörk och ombudsman Nils-Johan Englund.

- Jag är nog riktigt open-minded, jag har inga förutfattade meningar, jag tror nog att det kan bli mycket intressant att höra vilka tankar människorna har inför riksdagsvalet , sade Steven Frostdahl innan han gav sig iväg ut för att knacka dörr i bostadsområdet Baggholmen i Jakobstad.

Jakobstad först ut i Österbotten

Tyngdpunkten i dörrknackningskampanjen kommer förstås att ligga på nästa års sida, närmare riksdagsvalet. På söndagen skedde starten i Österbotten i Jakobstad och åtminstone kommer de svenska socialdemokraterna att knacka dörr också i Vasa och i Karleby. Det är ännu öppet vilka mindre orter som kommer med på listan. Inspirationen till det här sättet att närma sig välja har socialdemokraterna fått från Sverige.

Vad bekymrar väljarna i Jakobstad ?

Enkelt uttryckt kan man säga att det är ekonomin i landet som lyftes fram av de flesta som ville diskutera olika politiska frågor. Men det fanns också annat än ekonomi.

- Ja, det låter bra med en sån här kampanj, ifall man vill diskutera får man ju på det här sättet närkontakt, sade Erkki Noromies i Jakobstad, har man bara en text ger det inte så mycket, tillägger han.

- Klimatförändringen är en viktig fråga i valet tycker Jan-Erik Nyblom som förutom ekonomin ville lyfta fram den frågan.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten