Hoppa till huvudinnehåll

Borgåbo skrev den bästa snapsvisan

Snapsglas.
Snapsglas. Bild: Yle/Marica Hildén snapsglas

Det blev en Borgåbo som tog hem segern i den riksomfattande snapsvisetävlingen som avgjordes på Haiko gård i söndags.

Siv Stenberg vann med visan Tandlös seglarvisa. Också de två andra Borgåborna som deltog i tävlingen klarade sig bra. Henrik Sundbäck placerade sig på en andra plats och Melita Tulikoura kom fyra. Tio bidrag hade tagit sig till finalen där publiken valde vinnaren.

De fem bästa visorna går vidare till en snapsviselandskamp mot Sverige som hålls i Helsingfors den 22 november. De två andra som gick vidare till landskampen var Tom Palmgren från Helsingfors och Lasse Fredriksson från Mariehamn.

Sammanlagt hade det kommit in 108 bidrag till tävlingen. Snapsvisetävlingen har ordnats årligen sedan 2000.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland