Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids från Hjallis Angels skapar konst

gubbe som pekar, Hjallis Angels inför näsdagen 2014
Nu kan också du delta i näsdagsinsamlingen. gubbe som pekar, Hjallis Angels inför näsdagen 2014 Bild: Yle/ Petski hjallis angels

Näsdagens rollerblade-prinsessa Krista Siegfrids åker in på ett ruskigt industriområde för att träffa konstnären Stefan Lindfors. Hon blir nästan bränd av en plasmastråle när de skapar ett konstverk tillsammans. Nu kan också du delta i näsdagsinsamlingen.

Hjallis Harkimo vet allt om pengar. Hans mål är att samla in så mycket finlandssvenskt kapital som möjligt till näsdagsinsamlingen. Till sin hjälp kallar han in Isa Mårtenson och Petski Westerholm från X3M, men inser ändå att det behövs mer charm för att nå målet. Därför blir Krista Siegfrids tillkallad för att leda teamet Hjallis Angels

I det andra avsnittet av Hjallis Angels skapar Krista och formgivaren Stefan Lindfors tillsammans ett konstverk som nu auktioneras för näsdagen. Konstverket finns till salu här! Intäkterna går till näsdagsinsamlingen. Isa och Petski får däremot ett riktigt skitjobb av Stefan. Men vad skulle man nu inte göra för näsdagen?Se tidigare avsnitt:
Del 1: Krista Siegfrids och Hjallis räddar världen

Vad är näsdagen?

Näsdagen är en insamling för att hjälpa barn som lever i världens fattigaste länder. Intäkterna används till att hjälpa barn i Afrika, Sydasien samt Central- och Sydamerika. Näsdagen uppmuntrar även hela Finland till en rolig insamling. Näsdagen ordnas en gång om året, under oktober–november. Kampanjen, som varar i tre veckor, kulminerar i Yle TV2:s näsdagen-show där även den finska artisteliten är med. Näsdagen 2014 firas 7.11.

Läs mer om näsdagen här. Här kan du donera pengar till X3M:s näsdagsinsamling.

 • Philip Järvenpää fortsätter dominera Vegatoppen

  Jakobstadsmusikern fortfarande etta.

  Inget verkar stoppa Philip Järvenpää som funnits på den finlandssvenska hitlistan sedan början av november 2018. Hur kommer det att gå för veckans nya utmanare, Susann Sonntag och Charlotta Kerbs feat. Es-Ow Diato?

 • Vilda 5 år, unik och finlandssvensk

  Hon är huvudkaraktär i en ny serie som ingår i BUU-klubben.

  Ingen annan erbjuder finlandssvenska tv-serier där finlandssvenska småbarn känner igen sig och hör sitt eget språk. Därför visar BUU-klubben just nu två helt nya sådana: Vilda och Tandfen.

 • Charlotta Kerbs sprider ett medmänskligt budskap

  Aktuell med ny musik i Vegatoppen.

  Charlotta Kerbs är redan ett etablerat namn inom de finlandssvenska musikkretsarna. Hon har samarbetat med namn som Armadis Rama, Rickard Eklund och The Napkins. Nu är Kerbs aktuell med ett nytt intressant projekt.

Nyligen publicerat - X3M