Hoppa till huvudinnehåll

Murphy: Jag fortsätter absolut i landslaget

Erik Murphy, VM 2014
Erik Murphy trivdes superbt i sommarens VM i Spanien. Erik Murphy, VM 2014 Bild: EPA / All Over Press erik murphy

Finlands för tillfället enda NBA-proffs i basket Erik Murphy vet fortfarande inte om han når en plats i Boston Celtics slutliga manskap, men stressar inte över situationen. Murphy stornjöt av sommarens VM-turnering och kommer att bära landslagströjan även framöver.

NBA kör igång om en vecka men det är inte ännu säkert ifall Erik Murphy får en plats i Boston Celtics. Han har fått sparsamt med ansvar under försäsongen, men hoppas på att få stanna i klubben dit han flyttade i slutet av september.

– Jag gör givetvis allt jag kan för att nå en plats, men det är inte mitt beslut och jag vill inte stressa upp mig, säger Murphy till Svenska Yles USA-korrespondent Chriso Vuojärvi efter Celtics träningsmatch mot Brooklyn Nets.

– Det är naturligtvis besvärligt att visa upp sig när rollen varit ganska begränsad, men allt jag kan göra är att komma på jobb med rätt inställning. Det blir bara sämre om man stressar över situationen, allt jag tänker på är att arbeta hårt varje dag och försöka kontrollera de saker jag har makt över.

Boston Celtics ska ännu skära ner sin NBA-trupp från nuvarande 21 spelare till 15 man före säsongsstart. Murphy har preliminärt talat med sin agent vad man ska hitta på om han ratas, men koncentrerar sig tillsvidare på försäsongen med Bostonlaget.

I Finlands landslag kommer Erik Murphy i vilket fall som helst sannolikt att rymmas med. Han var med i sommarens VM-turnering i Spanien och njöt av tillvaron i den blåvita dressen.

– Det var härligt! Jag älskade att spela med laget, jag älskade grabbarna. Och fansen – stödet vi fick var fantastiskt! Det var en otrolig upplevelse. Jag kommer absolut att fortsätta med landslaget varje sommar, jag ser redan fram emot nästa år.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport