Hoppa till huvudinnehåll

Optimas nybygge i Jakobstad invigdes

Inbjudna gäster samlas till invigningen av Optimas nybygge i Jakobstad
Inbjudna gäster samlas till invigningen av Optimas nybygge i Jakobstad Inbjudna gäster samlas till invigningen av Optimas nybygge i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman optima

Öppna lärmiljöer är ett ledord för Optimas nybygge i Jakobstad. Utrymmena som har kostat 7,5 miljoner euro, invigdes officiellt på tisdagen

Mängder av inbjudna samlades idag till officiell invigning av Optimas nybygge. i programmet ingick de studerandes yrkesmarsch, festtal,musik och stipendieutdelning.

- Vi är väldigt nöjda med den här investeringen, säger Optimas rektor Max Gripenberg.

Rektor Max Gripenberg vid Optima i Jakobstad
Rektor Max Gripenberg vid Optima i Jakobstad Bild: Yle/Kjell Vikman steinerskolans nybygge

Öppna lärmiljöer och en stor Arena vid Optima

De nya och öppna lärmiljöerna kan utnyttjas av alla studerande i huset och de stora glasytorna mot yttervärlden släpper in mängder av ljus.

Kosmetologer , merkonomer, klädsömmare, interiörsassistenter har sina fasta punkter i de nya utrymmena. Dessutom finns samkommunens administration och delar av vuxenutbildningen i den nya delen. Delvis har också äldre utrymmen byggts om i samband med nybygget.

- De nya, öppna lärmiljöerna tillför kreativitet, studerande utvecklar sin förmåga att fungera i grupp, det är en öppen miljö där innovationer skall flöda, säger rektor Max Gripenberg vid Optima.

Läs också