Hoppa till huvudinnehåll

Samtal på en ö - om att möta Gud

Eva och Mischa Hietanen
Eva och Mischa Hietanen Eva och Mischa Hietanen Bild: Yle/Roger Källman eva hietanen

Teaterföreställningen "Samtal på en ö" berättar om sex människor som samlas på en ö för att delta i eller leda en kurs i ämnet att höra Gud. Pjäsen är skriven av Eva Hietanen, för regin står Mischa Hietanen.

Eva Hietanen har skrivit manuskriptet inspirerad av boken "Hearing God" av amerikanen Dallas Willard. Willard var professor i filosofi, teolog och pastor.

- Efter sin pensionering fortsatte han jobba med att berätta och skriva böcker om att man kan lära sig höra Gud, det är något som går att öva upp, säger Eva.

Pjäsen handlar om en grupp på fyra människor som kommer till en ö för att gå en kurs i just det här. På ön finns två kursledare.

Det handlar om vårt liv - och allt som vi brottas med
- Det handlar om vårt liv - och allt som vi brottas med. glädje, sorg bekymmer... säger Eva.

Det är Karvsor bönehus i Vörå som är spelplats. Där i salen har en intim scenografi byggts upp, där delar av scenen föreställer vara utomhus.

- Publiken sitter väldigt tätt inpå, i vissa scener är det väl 20 centimeter mellan skådespelare och publik, säger Mischa. Vi vill få det lågmält och intimt, så vi glömmer att vi befinner oss i en "teatral" situation.

Medverkande i pjäsen är är Anders Ek, Jeanette Ljungars, Barbro Hagvik-Rantala, Joel Hietanen, Mats Sandström och Maria Forsblom.

Premiär för pjäsen är den 29 oktober. Karvsor bönehus är litet och det ryms ingen stor publik. Därför ombes man anmäla sig på förhand. Mer information på pjäsens Facebooksida

Teaterdekor i Karvsor bönehus
Dekoren är ännu inte klar Teaterdekor i Karvsor bönehus Bild: Yle/Roger Källman dekor

Läs också