Hoppa till huvudinnehåll

Direktrapportering från De tios dag

Luciakandidater 2014
Bakre raden: Amanda Stenius, Frida Hasselblatt, Olivia Andersson, Sara Lindholm och Katariina Karjala. Främre raden: Emilia Nygård, Anna Nylund, Vanessa Eriksson, Moa Nyström och Majken Stenberg. Luciakandidater 2014 luciakandidater 2014

I dag träffas Svenskfinlands tio luciakandidater på Folkhälsans seniorhus i Brunakärr i Helsingfors. Camilla Kivivuori från Svenska Yle finns på plats och livebloggar med bilder och stämningar.

De tio har en spännande dag framför sig i dag. Inom ramen för valet av Finlands lucia 2014 träffas kandidaterna traditionellt på Folkhälsans seniorhus, där de möter pressen: ger intervjuer, blir fotograferade och får ge ett smakprov på hur fint de sjunger.

Läs också:
En av dem är Finlands lucia
Luciajuryn sammanträdde och valde de tio luciakandidaterna
Lucia ska ha skinn på näsan

Läs mer om luciakandidaterna i bloggen nedan!

Info: Här fanns tidigare en liveblogg. Den är numera borttagen.

Läs också

Lucia

 • Luciakandidaternas dag 1962

  Handlar det om inre eller yttre skönhet?

  Handlar det om inre eller yttre skönhet kan man fråga sig då tio luciakandidater presenteras för publiken i oktober 1962.

 • Vem var Finlands första lucia?

  Frågan har inte ett självklart svar.

  Debatten om vem som egentligen betraktas som Finlands första riksomfattande lucia väcker debatt på sociala medier. Var det Barbro Reihe 1950, eller Heidi Sandström 1948? Eller ska vi gå tillbaka till 1930-talet?

 • Lucias blodiga historia

  Vad har utstuckna ögon och lussebullar gemensamt? Jo, lucia!

  Den lucia vi firar nuförtiden är en salig blandning av legender och folkliga traditioner. I dagens luciagestalt finns det spår av blod från Sicilien, Jesusbarn från Tyskland, en vitklädd, glöggbärande man, och mycket mera.

 • Lucias Via Dolorosa

  Lucia genomled Via Dolorosa innan hon blev helgon.

  Lidande och smärta är synonymt med Lucias levnadshistoria. Hon fick utstå en rejäl dos av den här varan under sitt korta liv. Men hon lever i högsta grad kvar hos oss.

Nyligen publicerat - Lucia