Hoppa till huvudinnehåll

Paroc säljs för 700 miljoner

Paroc
Paroc Bild: Paroc/Roni Lehti paroc i pargas

Mineralullstillverkaren Paroc har sålts för 700 miljoner euro till det internationella kapitalplaceringsbolaget CVC Capital Partners.

Paroc har ägts av en rad placeringsföretag, med företagets egen personal som minoritetsägare. Anders Dahlblom, ekonomidirektör på Paroc, är väldigt nöjd med affären.

- Det känns riktigt bra att ha hittat en ägare som vill utveckla oss och dessutom göra det enligt vår strategi, säger han till Yle Åboland och tillägger:

- Men det här var samtidigt inget oväntat, eftersom bankerna som har varit ägare sedan 2009 hela tiden har varit tänkta som tillfälliga ägare. Nu får vi en mer fokuserad ägarstruktur och det är något som vi ser väldigt positivt på.

Finländska Paroc är en världsledande tillverkare av mineralull och andra isoleringsmaterial. Huvudkontoret ligger i Helsingfors. Produkterna framställs i Finland, Sverige, Litauen, Polen och Ryssland. Bolaget har 2 100 anställda.

- Paroc har varit självständigt sedan 1999 och det känns positivt att nu också kunna fortsätta färden framåt som ett självständigt företag, säger Anders Dahlblom.

Omsättningen uppgår enligt pressmeddelandet till 433 miljoner euro och vinsten till 80 miljoner.

Nyheten om att Paroc sålts förmedlades först av Kauppalehti.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes