Hoppa till huvudinnehåll

Oljeutsläpp i Meri-Pori

Technip Offshore, Björneborg
Technip Offshores varv i Björneborg. Technip Offshore, Björneborg Bild: Yle/Jari Laasanen technip offshore

En oljeolycka inträffade på Technip Offshores fabriksområde i Meri-Pori på torsdagsmorgonen.

En cistern som rymmer 3 000 liter har gått sönder och brännoljan har runnit ut. Räddningsverket betecknar olyckan som medelstor.

Räddningsverket i Björneborg arbetar med att suga upp oljan och föra bort den förorenade jorden. Man har också för säkerhets skull satt ut oljebommar i vattnet.

– Vi kan inte ännu uppskatta vad som orsakade sprickan, men läckan märktes genast och vi kunde reagera snabbt, säger Technip Offshores personal- och informationschef Tapio Tolsa till Yle Satakunta.

 • Kulturminister Terho debuterar som kompositör

  Terhos verk spelades för första gången i Kuopio.

  Kulturminister Sampo Terho (Blå) debuterade som kompositör då hans verk Satavuotiaalle Suomelle framfördes i Kuopio. För orkesterversionen ansvarade kapellmästare Hekki Elo som beskriver kulturministerns vision om verket som väldigt tydlig. - Vi träffades ett antal gånger och utgick från det vi kom fram till då.

 • Otroliga sagan fullbordad – lilla Östersund vidare i Europa League

  Slog Zorja Luhansk och är klart för Europa League-slutspel.

  Det ska spelas Europa League på andra sidan nyår i Östersund. Den svenska uppstickaren slog Zorja Luhansk och är klart för slutspel – med en omgång kvar. "Man ville inte att matchen skulle ta slut. Man njuter verkligen", säger Saman Ghoddos.

 • USA: Julens högtidshandel är igång

  Ny slags julhandel:Thanksgiving, Black Friday, Cyber Monday.

  Thanksgiving och Black Friday präglar starten på handelns helg i USA. På måndag blir det Cyber Monday. Sen är den amerikanska julhandeln i full gång. 560 dollar är gåvobudgeten för medelamerikanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland