Hoppa till huvudinnehåll

Åsa Jinder spelade in sin nya skiva i Finland

Åsa Jinder imponerade tidigt med sina färdigheter på nyckelharpa men det tog många år innan hon vågade börja sjunga. Som gäst i På resande not ger hon smakprov på både sin röst och sitt instrument.

Åsa Jinder
Åsa Jinder och nyckelharpan Åsa Jinder Bild: Yle på resande not
Åsa Jinder blev ett stort namn då hon som 15-åring utsågs till svensk riksspelman - den yngsta någonsin. Sedan dess har hon varit en uppskattad musiker och låtskrivare, vars kanske mest älskade sång är "Av längtan till dig", sjungen av Cajsa-Stina Åkerström. Hon har dessutom skrivit melodifestivalbidrag för Arja Saijonmaa och vunnit hela Eurovision Song Contest för Norges räkning.

I dagarna är Åsa Jinder högaktuell med en ny skiva inspelad i Finland med finländska musiker. Hör henne berätta om skillnaden mellan att arbeta i Finland och i Sverige, vad det betydde för henne att utses till riksspelman och om varför man helst ska vinna Eurovision Song Contest just i Dublin.

Läs mer om veckans På resande not här!

Varje vecka gästas På resande not av en musikalisk gäst som gör egna tolkningar av två eurovisionsbidrag och samtliga artister intervjuas här på nätet. Nästa veckas gäst är en av Estlands största pop- och musikalstjärnor: Koit Toome, som representerade sitt land i Eurovision Song Contest 1998.

Se tidigare veckors intervjuer här:

Avsnitt 8: Tomas och Maria Höglund

Avsnitt 7: Richard Herrey

Avsnitt 6: Sarah Dawn Finer

Avsnitt 5: Pirkko Mannola

Avsnitt 4: Erik-André Hvidsten

Avsnitt 3: Susann Sonntag

Avsnitt 2: Susanne Jonsson

Avsnitt 1: Anne-Lie Rydé

På resande not sänds på Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 16:25 CET

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje