Hoppa till huvudinnehåll

Röda Korset varnar för lurendrejare

Lurendrejare knackar dörr i Röda korsets namn Bild: YLE/Monica Forssell dörrknackare

Röda Korset varnar för lurendrejare som knackar dörr i Röda Korsets namn. Lurendrejarna har rört sig i Satakunta och Birkaland.

Röda Korset poängterar att deras frivilligarbetare inte kommer hem till folk och ber om pengar, gör säkerhetskontroller eller erbjuder sina väntjänster. Röda Korset besöker hem endast när det är fråga om bekanta kunder och på förutbestämda tider. Pengainsamlingar ordnas endast vid enskilda insamlingskampanjer.

Röda Korset hoppas att folk är aktsamma och inte släpper in främmande människor eller skänker dem pengar. Röda Korset rekommenderar också att man meddelar polisen ifall man stöter på en lurendrejare och att man kontaktar det lokala Röda Korset-distriktet.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland