Hoppa till huvudinnehåll

20-åringar orsakade faror i trafiken i Karleby och Vasa

suddig vit bil
Arkivbild. suddig vit bil Bild: YLE/Rolf Granqvist rattfylleri

Tre 20-åriga unga män orsakade polisen en hel del huvudbry under natten till söndagen. Den ena stal en bil och orsakade fara i trafiken, den andra försökte stjäla en bil och den tredje körde rattfull av vägen.

Nödcentralen fick in flera anmälningar om en bil som orsakade farliga situationer i Vasa centrum under natten till söndagen. Polisen fann såväl bil som chaufför i Roparnäs.

Den unga mannen verkade förvirrad men han blåste noll i polisens alkometer. Polisen tvingades använda maktmedel för att få den unga mannen att kliva ut ur bilen. Polisen fann droger på mannen.

Bilen som mannen körde hade anmälts stulen på morgonen. Under förmiddagen hade han krockat med andra bilar i Korsnäståget och flytt från platsen. Polisen undersöker händelseförloppet.

Försökte stjäla bil

En bilägare hittade en främmande person i sin bil i Vasa efter klockan tre under natten till söndagen. Bilägaren var säker på att han hade låst alla bildörrar. Den 20-åriga mannen kunde inte ge någon vettig förklaring till varför han satt i bilägarens bil.

Polisen grep mannen för försök till bruksstöld av motordrivet fortskaffningsmedel. Man motsatte sig gripandet och blev därmed skyldig till hindrande av tjänsteman.

Körde av Anders Chydeniusgatan

En 20-årig man körde av Anders Chydeniusgatan i Karleby efter klockan två natten till söndagen. Det var i en svagt sluttande kurva som bilen körde av vägen och in i en lyktstolpe som knäcktes itu. Bilen fortsatte framåt, körde mot ett träd och krockade med ett staket till en gård. Till slut började bilen brinna.

Polisen hittade den unge bilföraren i närheten av platsen. Han blåste 1,65 promille i polisens alkometer. Han misstänks för grovt rattfylleri och äventyrande av trafiksäkerheten.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Österbotten