Hoppa till huvudinnehåll

Bästa filmerna från Thailand

Apan i Hangover 2.
Apan i Hangover 2 överraskar. Apan i Hangover 2. Bild: Warner Bros. hangover 2

Allt fler flyr det omänskligt kalla klimatet i Finland och styr kosan mot sydligare breddgrader. Thailand är ett av de resmål dit finnar tar sig för att fixa till solbrännan. Just därför listar vi en topp trea på filmer inspelade i Thailand.

Vi byter till vintertid. De ljusa timmarna blir färre i jämn takt och snart sitter vi inne, huttrande när termometern visar alltför många minusgrader. Det finns de som förstått detta med semester och håller sig borta, antingen några veckor eller under några månader. Många tar på sig en ryggsäck och åker iväg till Sydostasien och backpackar medan andra kanske har det så lyxigt ställt att de har en lägenhet i någon exotisk stad. En ort som många gärna besöker när snön ligger tät är Thailand. Ett paradis med sandiga stränder och parasoll så långt ögat når. En och annan film har även filmats in i detta varma land och därför listar vi nu en sådan topp trea.

3. The Hangover Part II

Uppföljare är oftast usla, speciellt komediuppföljare. Men ibland lyckas det. I första Hangover-filmen yrade de fyra vännerna runt i Las Vegas efter att de blivit “drogade”. Nu händer i princip samma sak, bara att det sker i Thailand. Stu (Ed Helms) ska gifta sig och bjuder in sina vänner Phil (Bradley Cooper), Doug (Justin Bartha), och Alan (Zach Galifianakis). När de samlas på stranden i Thailand och stilla runt en brasa avnjuter en öl trodde ingen att de skulle vakna upp på ett främmande ställe utan minne om vad som hänt. De vaknar ändå upp med en apa och gangstern Leslie Chow (Ken Jeong) från första filmen på ett smutsigt hotellrum i Bangkok. Pricken över i:et är då Stu märker att han har en bekant tatuering i ansiktet. Då börjar det vanliga: ta reda på vad som hänt.2. American Gangster (2006)

Denna verklighetsbaserade gangsterfilm filmades till största delen in i New York, men några ack så viktiga scener spelades in i Thailand. Filmen handlar kort om Frank Lucas (Denzel Washington) som från att vara en nobody blir en hårdkokt gangster. Han gör pengar på att smuggla in knark, i enormt stora mängder. På grund av att USA kastar bomber till höger och vänster i Vietnam flyger militärplan konstant mellan kontinenterna. Detta utnyttjar Frank Lucas genom att gömma kokainet i planen. Förstås finns det då folk som vill få fast denna gangster och det är ingen mindre är Russell Crowe som spelar polisen Richie Roberts. En mycket spännande rulle som ni ska se om ni missat.1. Ong-Bak (2003)

Många som reser till Thailand ser mer än gärna på thaiboxning. Vill man se thaiboxning på film ska man se Ong-Bak. Jet Li och Jackie Chan kanske chefar till det i sina filmer men Tony Jaa som spelar Tien i denna film är kung. Tien kommer från en liten Thailändsk by. Från den lilla byn blir huvudet på en helig staty stulet och det blir Tiens uppgift att hämta tillbaka det. I vägen står förstås mängder med skurkar. Tien hoppar genom det ena och det andra när han blir jagad genom Bangkoks gator. Vill ni se måtten på saker Tien hoppar igenom ska ni se trailern här nedan.Skribent: Johannes Björkqvist

Nyligen publicerat - X3M