Hoppa till huvudinnehåll

Dråpmisstänkt gripen i Laihela

Ärm på polisuniformen.
Arkivbild. Ärm på polisuniformen. Bild: Yle/Sofia Schleutker polisen,poliser,polisväsen

Den 33-åriga Laihelamannen som sköts på lördagsmorgonen dog genast som en följd av skottskadan. Bland de fem personer polisen gripit finns mannen som avfyrade vapnet.

Det var ett gäng som spenderade fredagskvällen och natten tillsammans i ett egnahemshus i Laihela. Personerna kände varanda sedan tidigare. På lördagsmorgonen strax innan klockan 8 tog en av männen fram ett vapen och sköt mot en annan man. Mannen dog genast.

Polisen har gripit fem personer. Den tekniska undersökningen på brottsplatsen är klar och förhören av de fem gripna fortsatte under söndagen. Polisen är nu på det klara med hur det har skett och de är också säkra på att en av de gripna är mannen som avfyrade vapnet och dödade den 33-åriga Laihelabon. Den dråpmisstänkte är en 28-årig man från Laihela. Den misstänkte och offret var båda gäster i huset där skotten avlossades.

Efter att mannen avfyrat vapnet avlägsnade han sig från platsen. Polisen fick tag på mannen rätt snabbt. De hittade honom i en affär i Tervajoki. Gripandet gick lugnt till.

Vapnet som användes var olovligt. Polisen undersöker nu vad motivet varit och de undersöker fallet som dråp

Läs också: Man dödsskjuten i Laihela

Läs också