Hoppa till huvudinnehåll

Herrfors Ab lämnar tillfälligt Campus Allegro

Herrfors Ab tömmer kontoret och renoverar parkettgolvet
Herrfors Ab tömmer kontoret och renoverar parkettgolvet Herrfors Ab tömmer kontoret och renoverar parkettgolvet Bild: Yle/Kjell Vikman campus allegro

Felaktigt spackel under parkettgolvet tvingar Herrfors Ab att tillfälligt flytta tillbaks till sina gamla utrymmen på Storgatan i Jakobstad. Hela golvet i Herrfors utrymmen i Campus Allegro görs om under tre månader.

Herrfors Ab tömmer flyttar tillfälligt tillbaks till sitt gamla kontor på Storgatan
Herrfors Ab flyttar ut ur Campus Allegro för tre månader Herrfors Ab tömmer flyttar tillfälligt tillbaks till sitt gamla kontor på Storgatan Bild: Yle/Kjell Vikman herrfors

Herrfors Ab har 600 kvadratmeter utrymmen i fjärde våningen i Campus Allegro. Nu måste det fina stavparkettgolvet rivas ut och förnyas helt och hållet. Parkettgolvet är inte ett flytande golv utan det är fastlimmat i underlaget.
Problemet ligger i det spackel som använts.

-Problemet började för två år sedan ungefär , säger fastighetsansvarige Kari Huurtela vid Campus Allegro. Parketten började buckla sig under sommaren och saken åtgärdades.

Efter det har fler bucklor konstaterats och också åtgärdats men nu har huvudentreprenören Lemminkäinen beslutit att hela golvet rivs upp och allt åtgärdas på en gång.

-Hälften av Herrfors utrymmen är drabbade av problemet så här långt men Lemminkäinen beslöt att allt åtgärdas på en gång säger Kari Huurtela.

Inga parkettproblem i Schaumansalen

Byggföretaget Lemminkäinen hade ansvaret för det första byggnadsskedet i Campus Allegro men parkettgolven i de följande skedena har inte bucklat sig.

- Det är inga problem i konsertsalen och i restaurangen , säger Kari Huurtela.

Läs också