Hoppa till huvudinnehåll

Fler än tio vill köpa Svidja slott i Sjundeå

Svidja slott i Sjundeå sett från luften.
Senatsfastigheter bekantar sig nu med intressenterna och begär sedan in offerter. Svidja slott i Sjundeå sett från luften. Bild: KopterCam Oy/ Senatsfastigheter senaattikiinteistöt

Över tio hugade köpare är intresserade av att köpa Svidja slott i Sjundeå.

De intresserade skulle senast klockan 12 på tisdagen (28.10) anmäla sitt intresse.

- Det kom över tio anmälningar. Flera av dem är riktigt seriösa, uppger försäljningschef Esa Pentikäinen på Senatsfastigheter som har i uppgift att sälja slottet.

- Jag vill inte i det här skedet säga om det bland de intresserade finns lokala eller utländska namn, säger Pentikäinen.

Preliminär plan

De intresserade skulle i första skedet berätta hur mycket de tycker att Svidja slott är värt samt vilka planer de har för fastigheten.

Svidja slott består av det historiskt värdefulla slottet och ett sextiotal andra byggnader samt närmare 800 hektar mark, varav över 500 hektar är skog.

Fortsätter i höst

Senatsfastigheter begär sedan in regelrätta offerter i november-december. Senatsfastigheter får begära offerter också av sådana som inte nu har anmält sitt intresse. Offerterna kan senare preciseras förhandlingsvägen.

- Det blir intressant att se om köparkandidaterna är intresserade av hela paketet eller en del av det, säger Pentikäinen.

Rehnberg intresserad av att köpa

Tidningen Västra Nyland uppger på sin webbplats på onsdagen (29.10) att Gustav Rehnberg från Gårdskulla gård i Sjundeå har anmält sitt intresse för att köpa Svidja slott.