Hoppa till huvudinnehåll

Spurs öppnade NBA-säsongen med seger

Tony Parker och Frankrike i EM-final i basket 2013.
Tony Parker säkrade segern. Tony Parker och Frankrike i EM-final i basket 2013. Bild: EPA/ArmandoBabani/AllOverPress em 2013

De regerande NBA-mästarna San Antonio Spurs öppnade säsongen med en ytterst knapp seger över Dallas Mavericks. Tony Parker var en av de tongivande spelarna med sina 23 poäng.

Spurs som besegrade Miami Heat i NBA-finalerna i våras fick jobba hårt för att knipa en seger i säsongsöppningen. Den första kvarten gick till hemmalaget, men sedan vaknade Mavericks till liv. Dallas vann den andra kvarten med tio poäng och gick in i pausvilan i en åtta poängs ledning.

Spurs knappade dock in på Dallas-ledningen, men då Dirk Nowitzki förde bortalaget upp i en tvåpoängs-ledning drygt en och en halv minut före slutet såg det ut som att Mavericks skulle vinna matchen.

Parker var däremot av annan åsikt. 30 sekunder senare sänkte han en trepoängare, vilket gav de regerande mästarna segern med 101-100.

New Orleans Pelicans slog däremot Orlando Magic med 101-84, medan Houston Rockets knep en bortaseger över Los Angeles Lakers med 108-90.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport