Hoppa till huvudinnehåll

Koit Toome är Estlands största musikalstjärna

Koit Toome var popstjärna redan som 16-åring - idag har han spelat bärande roller i flera stora musikaler. Han hade den manliga huvudrollen då Miss Saigon sattes upp i Helsingfors och just nu spelar han i Phantom of the Opera hemma i Estland.

Koit Toome
Koit Toome Koit Toome Bild: Yle koit toome
Efter att ha slagit igenom i popduon Code One blev Koit Toome snart en populär soloartist och eftertraktad musikalskådespelare. Han har spelat stora roller i Rent och Les Miserables och har turnerat med en uppsättning av Hair i Tyskland och Österrike.

1998 representerade han Estland i Eurovision Song Contest, 19 år gammal. Då tyckte han sig vara lite för ung och nervös, men skulle gärna tävla i Eurovisionen på nytt.

Hör honom berätta om hur han hamnade i musikalvärlden och hur det är att vara 19 år gammal på ESC-scenen, dessutom ger han prov på sina kunskaper i finska.

Läs mer om veckans På resande not

Varje vecka gästas På resande not av en musikalisk gäst som gör egna tolkningar av två eurovisionsbidrag och samtliga artister intervjuas här på nätet. Nästa veckas gästartister är Hanna-Riikka Siitonen och Nina Tapio som under mitten av 1990-talet utgjorde Finlands populäraste popduo Taikapeili.

Se tidigare veckors intervjuer här:

Avsnitt 9: Åsa Jinder

Avsnitt 8: Tomas och Maria Höglund

Avsnitt 7: Richard Herrey

Avsnitt 6: Sarah Dawn Finer

Avsnitt 5: Pirkko Mannola

Avsnitt 4: Erik-André Hvidsten

Avsnitt 3: Susann Sonntag

Avsnitt 2: Susanne Jonsson

Avsnitt 1: Anne-Lie Rydé

På resande not sänds på Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 16:25 CET

Läs också