Hoppa till huvudinnehåll

Drivna tjejer i månadens bloggar

Lina, Victoria och Carro är månadens bloggare.
Lina, Victoria och Carro är månadens bloggare. Lina, Victoria och Carro är månadens bloggare. Bild: Lina Björkskog, Victoria Qvist och Carola Ekman. Montage: YLE lina björkskog

Nu är det dags för månadens bloggar igen. Denna månad har vi en träningsblogg, inredningsblogg och en mammablogg respresenterad.

Månadens bloggar den här gången består av tre bloggar i tre olika kategorier. I oktobermånad blev det katergorierna träning, inredning och mammabloggar. Carro, Victoria och Lina svarade på några frågor om deras bloggar och bloggning överlag.

Veckans blogg vecka 41:

Bloggen carolaekman.com
Bloggen carolaekman.com Bild: Carola Ekman carola ekman

Oktober började med mammabloggaren Carro, eller Carola Ekman som hon egentligen heter. Hon är 22 år och bor tillsmammans med sin pojkvän och deras lilla barn Lo i Jakobstad. Carro skriver en blogg om mammalivet med mycket humor och en hel del giffar.

Beskriv din blogg med tre meningar.

- Så, jag frågade mina läsare hur de skulle beskriva bloggen: Awesome, fantastisk, bäst, allt och lite till ... Jag tror mina läsare gillar den eftersom jag är personlig, ärlig och får in humor i det mesta. Sedan tror jag att alla känner sig välkomna på min blogg, det är så familjär och varm stämning, och det beror mycket på att mina läsare är så bra på att kommentera!

Om du skulle skriva en bok, vad skulle den handla om och vilken vore dess titel?

- Boken skulle heta "Carro lär dig hur du använder gif's på rätt sätt i dina blogginlägg". Det eftersom att det är jag som börjat med de här underbara gif-inläggen här i svenskfinland, och nu har en del andra bloggare tagit efter, vilket ju är roligt, för gif-inlägg rockar. Dock är alla inte ännu så bra på det, så därför skulle de nog behöva en handbok..

Var brukar du blogga? (sängen, bussen, skrivbordet osv)

- Soffan. Min pojkvän påpekar alltid: "CARRO! Du kommer förstöra din rygg med det där! Sätt dig vid köksbordet nu så du int blir första 22-åringen med en rygg som en 80-åring..." Jag sitter dock fortfarande i soffan.

Veckans blogg vecka 43:

Bloggen kaduilla.fi/qandvictoria.
Bloggen kaduilla.fi/qandvictoria. Bild: Victoria Qvist victoria qvist

Inom kategorin inredning var det den här gången bloggen Victoria och skrivs av Victoria Qvist. Hon är möbelformgivare och blivande visuell marknadsförare som bor i Åbo. Bloggen beskriver Victoria som "en pågående historia om mig" och innehåller allt från inredning till resor.

Vilken är din favorit inredningsdetalj på hösten/vintern?

- När hösten och vintern börjar smyga sig på blir det ju mörkt och kallt, så favorit inredningsdetaljerna är helt klart filtar och ljuslyktor av olika slag.

Får du elaka kommentarer, hurdana?

- Jag har faktiskt inte fått några elaka kommentarer hittills, hoppas det håller i sig även i framtiden!

Var hängde du i helgen?

- I helgen hängde jag bland annat på Finnish Design Shops "Ystävämyynti" här i Åbo och självklart bloggträffen som ordnades av Finlandssvenska Bloggare-gruppen.

Veckans blogg vecka 44:

http://www.linabjorkskog.com/
http://www.linabjorkskog.com/ Bild: Lina Björkskog lina björkskog

Vecka 45 utsågs träningsbloggen Linas blogg om träning. Det är en blogg om träning och hälsa som skrivs av Lina Björkskog, en 26-årig personlig tränare och fysioterapeut.

Beskriv det perfekta blogginlägget.

- Det perfekta blogginlägget enligt mig är något som är underhållande och lärorikt, d.v.s. något som man lär sig något nytt av. Är det långt måste det vara roligt eller ha en klar röd tråd, så att man orkar läsa ända till slutet. På min blogg försöker jag skriva om träning på ett informativt men lättläst sätt, men det är inte alltid det enklaste. Det är svårt att skriva det perfekta blogginlägget!

Vilken är den konstigaste kommentar du fått?

- De flesta kommentarerna handlar om träning eller kost på något sätt, men ibland händer det sig att även riktigt konstiga frågor dyker upp i kommentarsfältet. Den konstigaste kommentaren måste nog ändå vara när någon bad mig fota mina bara fotsulor i en viss vinkel och publicera på min blogg, haha!

Får du elaka kommentarer, hurudana?

- I träningsvärlden händer det att elaka kommentarer dyker upp, eftersom det finns olika åsikter om olika sätt att träna på, olika sätt att äta på och så vidare. Den träningsintresserade vill gärna visa att man kan träning, och olika personliga variationer inom teknik och träningssätt kan bli stora, onödiga diskussioner. Men några personliga påhopp har jag faktiskt inte blivit utsatt för, kanske tack vare att jag på min träningsblogg skriver om sånt som jag känner mig säker på. Sedan tror jag också att många av de elaka kommentarerna fallit bort eftersom största delen av folk som kommenterar på min blogg gör det via facebook-kommentarerna, och där kan man inte vara anonym.

Det här är ett samarbete med Facebookgruppen Finlandssvenska bloggare.