Hoppa till huvudinnehåll

Luciakandidat 1: Amanda Stenius

Amanda Stenius, 18 år, från Helsingfors är årets abiturient. Hon är aktiv inom församlingsarbetet och ser det som meningsfullt och roligt. På hästryggen har hon har suttit sedan barnsben.

Hon går sista året på Tölö gymnasiums musiklinje, där hon som bäst håller på med sitt slutarbete. Efter studenten ser hon fram emot studielivet, att få resa och så småningom även få en egen familj.

Amanda är aktiv inom församlingen, där hon i somras arbetade med musikverksamhet bland barn och ungdomar. Hon beskriver församlingsarbetet som både roligt och meningsfullt.

Hon har alltid haft ett stort hästintresse och ridning är fortfarande det som hon allra helst gör på sin fritid. Hon säger att hästen är ett stort djur men om man bara lär sig kommunicera med hästen så den vet vem som bestämmer, är det en givande symbios för bägge parter.

- Jag har ridit sedan jag var liten, och det är en av de saker jag känner att jag är riktigt bra på. Jag älskar också gemenskapen på ridskolan.

Varför vill du bli Finlands lucia 2014?

- Jag blev anmäld av en god vän och trots att jag själv inte hade tänkt tanken tidigare så är jag glad över att få vara med i valet.

Amanda berättar att hon känner flera som har varit med och de har alla sagt att det är en fin upplevelse. Hon tycker att alla kandidater är fina och att man egentligen inte kan välja fel lucia.

- Jag skulle vara en bra lucia för jag är genuin och jag försöker inte vara något annat än den jag är.

Rösta på luciakandidaterna via Folkhälsans webbplats.

Mera om Finlands lucia 2014svenska.yle.fi/lucia.

Läs också

Nyligen publicerat - Lucia