Hoppa till huvudinnehåll

Luciakandidat 5: Frida Hasselblatt

Frida Hasselblatt, 19 år, kommer från Esbo men flyttade nyligen till Vasa för att studera till lärare. Hon vet redan nu att lärarjobbet är hennes grej. Hon är en aktiv körsångare och dansar på sin fritid.

Hon är uppvuxen i Esbo och men tog tidigare i höst sitt pick och pack och flyttade från sin hemstad till Vasa för att studera till klasslärare vid Pedagogiska fakulteten.

- Det har varit spännande att flytta hemifrån, för familjen har alltid varit väldigt viktig för mig. Allt har ändå gått över förväntan.Frida trivs bra i Vasa och har hittat nya vänner. Hennes stora intresse är dans och framförallt lyrical jazz, som är en expressiv och lugn dansstil där man tolkar sångtexten genom dansen. Hon hoppas att snart hitta en dansgrupp i Vasa, som sysslar med den här formen av dans.

På fritiden tycker hon om att sjunga och hon är en aktiv medlem i studentkören Pedavoces.

Hon drömmer om att i framtiden få vistas utomlands några år, och att i något skede bilda en egen familj.

Varför vill du bli Finlands lucia 2014?

- Jag har varit tärna i flera år och drömt om att själv få vara lucia.

Hon blev anmäld av sin gudmor och är såklart lycklig över att få vara kandidat. Hon vet vad det hela går ut på eftersom hon varit med tidigare. Trots att det innebär mycket jobb, är det jätteroligt och givande.

- Jag är en glad och positiv person som gärna jobbar med människor, och trots att det kanske låter klyschigt så tycker jag genuint om att göra andra glada.

Rösta på luciakandidaterna via Folkhälsans webbplats.

Mera om Finlands lucia 2014svenska.yle.fi/lucia.

Läs också

Nyligen publicerat - Lucia