Hoppa till huvudinnehåll

Luciakandidat 9: Sara Lindholm

Sara Lindholm, 17 år, kommer från Esbo. Hon studerar sista året vid gymnasiet Lärkan i Helsingfors. På fritiden är hon föreningsaktiv, skriver dikter och romaner, och jobbar med äldre.

Hon är yngst i luciagänget men hon kommer att hinna fylla 18 år före luciadagen.


Sara är aktiv inom olika föreningar, bland annat i skolans elevkår och i Svensk Ungdom (SU).

- Jag är intresserad av samhället och då jag för något år sedan hittade SU märkte jag att jag trivdes bra där för jag gillar att kunna påverka.

På fritiden sjunger hon vid musikinstitut och tycker om att läsa och skriva skönlitteratur. Dessutom jobbar hon med äldre inom Folkhälsan.

Ifjol, då hon var tärna i luciatåget, kom hon i kontakt med äldre och märkte att hon vill vara där för att hjälpa dem och vara deras kompis. Hon gillar människor från olika generationer så det passar henne fint.

I framtiden hoppas hon få studera och sedan jobba för och med människor.

Varför vill du bli Finlands lucia 2014?

- Jag beundrar och respekterar lucia som tradition. Årets tema för insamlingen är att hjälpa barnfamiljer, och de ligger mig nära hjärtat.

Sara är själv från en nyfamilj så hon vet att det hela sällan går utan svårigheter. Hon har dessutom jobbat med barn inom min församlingen och har kommit i kontakt med barn, som har haft det knepigt.

Hon säger att lucias uppgift är att se de svaga och lyfta fram och hjälpa dem. Speciellt under de här ekonomiskt mörka tiderna finns det många som kämpar, så det är en sak som står henne nära.

Rösta på luciakandidaterna via Folkhälsans webbplats.

Mera om Finlands lucia 2014svenska.yle.fi/lucia.

Läs också

Nyligen publicerat - Lucia