Hoppa till huvudinnehåll

Stig har sitt på det torra...!

Mitt triathlons Stig Andersson blir testad hos idrottsfysiolog Mika Lehtonen
Testdags hos idrottsfysiolog Mika Lehtonen, fotograf Jukka Tyni förevigar allt Mitt triathlons Stig Andersson blir testad hos idrottsfysiolog Mika Lehtonen Bild: Yle/Jonathan Granbacka testdags

Premiär
Skönt att programmet ”Mitt triathlon” nu äntligen kört igång! Det har varit spännande och pirrigt inför starten! Hur skulle tittarna reagera? Skulle jag bli nerringd, utskälld och helt sågad? Inget sådant har hänt, åtminstone inte ännu!

Testresultat
Det var riktigt nervöst när vi skulle få de första testresultaten. Jag var säker på att nu får jag packa väskan. På en skala ett till sju fick jag en sexa. Kunde inte tro det var sant. Det var med snudd på utmärkt! Resultatet skall göras i en jämförelse med andra män i min ålder. Hur mår den finska mannen i den övre medelåldern egentligen? Dåligt, riktigt dåligt skulle jag vilja påstå! Det var p.g.a min ålder jag placerade mig bra, inte för min kondition! Nu finns det iallafall förhoppning om att jag kan klara målsättningen ”ta mig igenom loppet”, med träning förstås. Visst är jag nöjd med testresultatet. Min kompis tyckte jag kunde ”hållit tillbaka” lite. Hur ska du annars kunna göra någon förbättring till nästa test?! Voj helvete, det hade jag inte tänkt på.... försent! Fast här ska inte fuskas, jag vill ju faktiskt bli bra, riktigt bra!
Vår första och gemensamma träff, med styrketräning på Norrvalla, fick mig att inse att här behövs extra insatser. Efter uppvärmningen låg jag på golvet och flåsade. Hjärtat slog så hårt att jag var övertygad om att detta skulle bli min sista dag i livet. Jag kommer att dö med ett brett leende i TV. Detta var bara uppvärmningen! Själva styrketräningen gick sedan lättare, tack och lov!

Ivrig komma igång
Ett par dagar efter testen fick jag det första träningsprogrammet av PT Joakim Träskelin. Ett program enkom gjord för mig och för tre veckor framåt. Va, skall detta vara min träning? Detta är ju ingenting! Nåväl, jag får väl lägga in lite extra träning. Längre pass och inga vilodagar, det blir bra! Taggad och ivrig tar jag mig an utmaningen!
Hur det gick? Jaa, fortsättning följer....

Text: Stig Andersson

Läs också

Nyligen publicerat - Yle Fem