Hoppa till huvudinnehåll

Efter Nio skänker unik Kalle Anka-teckning till näsdagen

sonja kailassaari och mårten svartström håller i en tavla med kalle anka ritad av don rosa. Mårten håller i en nenäpäivä ballong
Sonja och Mårten håller i Don Rosas Kalle Anka-teckning. sonja kailassaari och mårten svartström håller i en tavla med kalle anka ritad av don rosa. Mårten håller i en nenäpäivä ballong Bild: Yle/Parad Media näsdagen 2014

På Efter Nios redaktion har det länge hängt ett porträtt på Kalle Anka med en röd näsdagsnäsa. Teckningen är en unik skapelse av självaste mästartecknaren Don Rosa. Signerad dessutom!

Don Rosa besökte redaktionen under Min Morgons tid och stödde näsdagen genom att teckna två unika verk med den röda näsan i centrum.

Den andra teckningen, ett porträtt på Joakim von Anka, auktionerades år 2011 och i år kände den nuvarande ägaren, produktionsbolaget Parad Media, att det är dags för Kalle Anka att göra sitt för de behövande i världen. Bjud själv högt och kamma hem mästerverket eller tipsa alla Don Rosa-fans du känner!

I Efter Nio, torsdag 6.11 såg vi också reporter Robban Nilsson ute på charmoffensiv på stan för att uppmuntra människor att stöda näsdagsinsamlingen. I studion fick Sonja Kailassaari och Mårten Svartström bl.a. besök av vetenskapsmannen Esko Valtaoja och komikern Sami Hedberg. Valtaoja har lovat att raka sitt så karaktäristiska skägg om förra årets insamling överträffas.

Läs mera: Näsdagen 2014