Hoppa till huvudinnehåll

Joni Wiman mästare i GRC i USA

Joni Wiman från Pojo i farten
Joni Wiman från Pojo i farten Bild: Onigan.com grc

Pojobon Joni Wiman tog en andra plats i säsongen sista deltävling i Global Rallycross Championship.


Det här räckte till en totalseger i mästerskapet.

Joni Wiman, Pojo.
Joni Wiman, GRC-mästare 2014 Joni Wiman, Pojo. Bild: Yle/ Patric Westerlund grc-rallycross,Raseborg,Pojo, Raseborg

Veteranen och superstjärnan Ken Block vann deltävlingen i Las Vegas och kom på en andra plats i serien. Men superstjärnan fick se sig besegrad av Pojos snabbaste man.

- Jag tog det som en vanlig tävling utan att tänka på mästerskapet. Det fungerade. Det känns otroligt. När jag körde över mållinjen och hoppade ut ur bilen kändes det som om benen skulle kollapsa, säger Wiman.

What happens in Vegas, stays in Vegas

Det blev lite champagne på podiet, men enligt Wiman firar man mera senare.

- Vi är i Las Vegas så det finns allt möjligt vi kan hitta på. Det kommer helt säkert att bli en otrolig kväll, skrattar mästaren från Pojo.

Öppna Instagram-inläggetIntressant är att Wiman inte vann en enda tävling den här säsongen, men han körde stabilt och tog flera andra och tredje platser. Förutom att det var Wimans första säsong i serien, var han också den yngsta föraren.

- Alla har inte tagit mig så seriöst, men de borde kanske ha gjort det.

Pojobon blivit tuffare

Trots att Wiman endast kört en säsong i GRC har han utvecklats mycket.

- Jag har vuxit mycket som chaufför det här året. Jag kan hantera hårda situationer. Det verkar vara en styrka jag inte haft tidigare. Jag lär mig också fort och kan anpassa mig till olika situationer.

Framtiden är ännu öppen, men Wiman har en klar dröm.

- Jag har ingen aning om nästa säsong, men vi har ett bra läge, I framtiden vill jag vinna världsmästerskapet i rallycross.