Hoppa till huvudinnehåll

Polisen: Mordmisstänkta sjukskötare troligen bluffvårdare

Här jobbade vårdparet som misstänks för mord och bedrägeri i Salo
Polisen misstänker att vårdarparet förfalskat sina examensbetyg och arbetsintyg. Här jobbade vårdparet som misstänks för mord och bedrägeri i Salo Bild: Yle/Linus Hoffman hoivapalvelut kattariina

De vårdare som misstänks för mord och egendomsbrott i Salo var troligen inte utbildade vårdare, meddelar polisen.

Enligt polisen misstänks paret nu också för grovt bedrägeri och förfalskning. Polisen misstänker att både mannen och kvinnan har förfalskat sina examensbetyg och arbetsintyg. Polisen har inte ännu fått tag på den övervakande myndigheten Valvira i den här frågan. De har en sjukvårdarexamen från en utländsk skola och deras examina har godkänts i Finland.

Polisen misstänker också att mannen redan tidigare försökt mörda offret. Offret fick då vård på sjukhus men i det skedet fanns inga misstankar om att något brott skulle ha begåtts.

Paret jobbade för ett företag som erbjöd vårdtjänster för äldre i Salo. Mannen misstänks för mord och egendomsbrott och hans fru för egendomsbrott. Paret häktades för en vecka sedan.

Polisen misstänker att mannen förgiftade en 84-årig kvinna som paret vårdade och förskingrade sedan hennes egendom. Paret misstänks också ha stulit värdesaker av andra äldre kunder, såsom pengar och smycken.

Svårt att övervaka hemvårdare
Vårdarpar misstänks för mord i Salo

Läs också