Hoppa till huvudinnehåll

De bästa pappaskämten

Familj som sitter runt ett bord och äter mat.
Hörni barn, vad får man om man kissar på sin katt? En KISSEKATT! Höhhö. Familj som sitter runt ett bord och äter mat. Bild: CC familjemiddag

På söndag (9.11) firar radioprogrammet Veckoslutskommittén fars dag med att samla in de bästa pappaskämten. Minns du roligheter din pappa drog vid matbordet eller varför inte skämt du själv dragit till familjens obönhörliga tystnad? Dela med dig!

Ni sitter vid matbordet, hela familjen är samlad. Det är fredagkväll och precis som traditionen påbjuder äter ni tacos. Maletköttet är rätt kryddat, guacamolen är hemgjord och familjefilmen som ni ska avsluta fredagsmyset med lär vara riktigt bra. Men, så ser ni glimten i pappas öga och han börjar sakta men säkert ladda sina kanoner. De är precis som alltid fyllda med torrt krut som tyvärr inte gör ett enda öga blött. När han ska tacka för maten så säger han ”tack-o”. Han berättar också att vi finländare ”verkligen måste älska tacos eftersom vi till och med firar nacho-naldagen”.

Pappaskämt. En tradition. En institution vi bara måste acceptera som en del av vår fostran i hemmets hoppeligen trygga vrår. Veckoslutskommittén firar fars dag med att uppmärksamma de bästa (eller sämsta) pappaskämten.

Minns du roligheter din pappa drog vid matbordet eller varför inte skämt du själv dragit till familjens obönhörliga tystnad?

Dina bästa pappaskämt, varsågoda!