Hoppa till huvudinnehåll

Salla Rudnäs imponerade i FSGM i gymnastik

Fitness idrottsförenings Salla Rudnäs var en favorit som höll då de finlandssvenska mästerskapen i redskapsgymnastik avgjordes. Rudnäs noterades för 46,85 poäng i sammanlagt fyra disciplin.

Rudnäs som var två år då hon började med gymnastiken är redan nu tränare för yngre gymnaster. 15-åringen har också fungerat som domare inom grenen.

- Jag är inte ute efter några stora framgångar men det skulle vara roligt att tävla utomlands, till exempel i Sverige konstaterar Jakobstadstösen.

Emma Pussinen utmanade Rudnäs om den totala segern men fick till slut nöja sig med en tredje plats efter Vasadamen Aada Asikainen. I hopp var Pussinen dagens etta med dagens högsta enskilda poäng, 12,60.

- Jag vill utveckla mig och det är fint att vara med här för att tävla. Man lär sig så mycket eftersom man ser de andra duktiga gymnasternas prestationer, sade Emma som kommer från Mariehamns gymnastikförening.

Man frågar sig osökt vilken klass de finlandssvenska gymnasterna håller i förhållande till den nationella nivån. På det har Grankulla gymnastikförenings eldsjäl Karolina Stenfors ett entydigt svar.

- Vi har mätt vårt kunnande mot de övriga i Finland och ligger nog bra till. Vi är ganska nära den nationella toppen.

Arrangörernas resultatservice från FSGM

Läs också

Nyligen publicerat - Sport