Hoppa till huvudinnehåll

"Sätt igång det goda"

Frillan och Prillan selfie.
Prillan och Frillan tar en selfie för #användhjärtat. Frillan och Prillan selfie. frida lindholm och pernilla karlsson

- Tänk på att det du gör för de äldre nu är sådant som du själv vill att någon gör för dig när du är 70 eller 80 år gammal. Frillan och Prillan, kampanjen Använd hjärtats frontfigurer, är äldrekära typer i vars liv mor- och farföräldrar men också andra äldre människor har en stor betydelse.

När kampanjen Använd hjärtat kör igång i slutet av månaden kommer programledarna Frida Lindholm och Pernilla Karlsson, kända från Radio X3M:s dagsprogram Stiftelsen som Frillan och Prillan, att vara kampanjens ansikten för Svenska Yles del. När de tillfrågades att delta kom det inte på fråga att tacka nej.

- Jag älskar människor som är över 60 eller 70 år gamla, säger Frillan. Helst ska de vara över 70. De har så härliga berättelser och de har sett allt. De kan allt, allt som jag eller Prillan aldrig ens kunde tänka oss att vi skulle behöva veta.

Prillan och Frigge.
Farfar Frigge och Prillan. Prillan och Frigge. prillan och farfar frigge

Att Frillan och Prillan blivit kampanjansikten för Använd hjärtat är ingen slump. De säger sig vara vana vid gamyler och har bland annat