Hoppa till huvudinnehåll

Skärgårdstrafiken i Sibbo får mer pengar

Pörtö Lines båt vid bryggan på Pörtö.
Pörtö Line kör skol- och menförestrafik samt pendeltrafik året runt. Pörtö Lines båt vid bryggan på Pörtö. Bild: YLE/Hanna Othman båt skärgård

Skärgårdsdelegationen föreslår att understödet för skärgårdstrafiken i Sibbo höjs.

Understödet bör höjas till 180 000 euro. Skärgårdsdelegationen anser att en förhöjning av understödet är en förutsättning för att kunna bevara den nuvarande servicenivån med trafik året runt till de bebodda öarna i Sibbo skärgård.

Samma företag kommer att sköta trafiken också nästa år - nämligen Pörtö Line.

På många rutter har understödet beviljats till samma företagare som tidigare handhaft trafiken. Också i Lovisa skärgård fortsätter den nuvarande företagaren - F:ma Henrik Lindgren - att handha de tunga transporterna för vilket delegationen föreslår ett understöd på 8 680 euro.

På rutten Kotka – Fagerö sker ingen förändring. Finlands Skärgårdsrederi Ab - som har ett helhetsserviceavtal - fortsätter att sköta trafiken på rutten. Borgå har ett längre avtal som inte nu togs till behandling på grund av avtalets längd.

Det är NTM-centralen i Egentliga Finland som slutgiltigt beviljar understöden för skärgårdstrafiken.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland