Hoppa till huvudinnehåll

Tredje gången gillt? Wulff hittade ny skeppare

Mikaela Wulff, Silja Kanerva och Silja Lehtinen vann VM-guld i Göteborg
Mikaela Wulff (mitt i bild) har tidigare vunnit OS- och VM-medaljer i match racing. Nu inleds nästa satsning, tillsammans med Niki Blässar i 470-klassen, Mikaela Wulff, Silja Kanerva och Silja Lehtinen vann VM-guld i Göteborg Bild: YLE mikaela wulff

OS-medaljören Mikaela Wulff fortsätter sin seglingssatsning med en ny skeppare, den tredje inom ett år. Tidigare laserseglaren Niki Blässar ska tillsammans med Wulff försöka ta sig till OS i Rio de Janeiro i 470-klassen.

Seglingslandslaget väljer att offentliggöra den nya konstellationen i onsdagens Helsingin Sanomat.

Wulff tog OS-brons i match racing i London 2012 tillsammans med Silja Lehtinen och Silja Kanerva. Då match race ströks från OS-programmet fortsatte duon Lehtinen-Wulff sitt samarbete i damernas nya olympiska klass 49er FX, men för ett drygt år sedan valde Silja Lehtinen att avsluta sin karriär.

Mikaela Wulff hoppade över till 470-klassen och inledde nästa OS-satsning tillsammans med Julia Toroi. Duons samarbete blev dock misslyckat och avslutades tidigare i höst.

Wulff behövde inte leta länge efter en ny skeppare då Niki Blässar anmälde sig till uppdraget.

470-klassen är ny för Blässar som tidigare har vunnit en junior-VM-medalj i laser radial.

- Även om de två tidigare projekten inte kommit i mål har jag lärt mig sjukt mycket av dem, säger Wulff till Helsingin Sanomat.

Läs också