Hoppa till huvudinnehåll

Samarbetsförhandlingar på ishockeyförbundet

Kalervo Kummola är ordförande för Finlands Ishockeyförbund.
Kalervo Kummola är ordförande för Finlands Ishockeyförbund. Kalervo Kummola är ordförande för Finlands Ishockeyförbund. Bild: Lehtikuva kummola

Finlands Ishockeyförbund vill omorganisera sin verksamhet och inleder samarbetsförhandlingar som omfattar hela personalen. Samarbetsförhandlingarna kan leda till att upp till åtta årsverken försvinner.

Ishockeyförbundet förutspår att förlusten år 2015 kommer att vara 200 000 euro och att situationen inte kommer att förbättras under de närmaste åren.

– Det ekonomiska läget i världen syns också i förbundets vardag. Vi är tvungna att anpassa kostnadsstrukturen till intäkterna, sade ishockeyförbundets verkställande direktör Matti Nurminen i ett pressmeddelande.

År 2012 och 2013 var Finland tillsammans med Sverige värd för VM-turneringen.

– Överskottet från hemmaturneringarna 2012 och 2013 är säkert i färskt minne för många men dessa tillgångar är i första hand avsedda för att utveckla grenen på gräsrotsnivå. Vi vill inte röra de pengar som är avsedda för fältet, utan det känns vettigare att effektivisera administrationen och omorganisera verksamheten, konstaterade Nurminen.

I lördags återvaldes Kalervo Kummola till ordförande för Finlands Ishockeyförbund. Han besegrade Mika Anttonen i en jämn omröstning med rösterna 15–14. Kummola har varit ordförande för ishockeyförbundet sedan 1997 och återvaldes för en treårsperiod.

Läs också