Hoppa till huvudinnehåll

Janne avslöjar Pekka Strangs barndomshemligheter

Foto från Kredit
Sampo Sarkola och Pekka Strang i pjäsen Kredit. Foto från Kredit Bild: Charlotte Estman-Wennström sampo sarkola

Pekka Strang är för tillfället aktuell med pjäsen Kredit. När han besökte Succémorgon berättade han hur det är att jobba med en god vän. Vi ringde också Pekkas bror Janne för att få veta barndomshemligheter.


I pjäsen Kredit på Lilla Teatern i Helsingfors spelar Pekka mot sin goda vän Sampo Sarkola. Det har snackats mycket om pjäsens tydliga machokultur och vi undrade hur det är med Pekka själv, är han en machosnubbe i privatlivet?

För att vara säkra på att Pekka inte ljuger ringde vi upp hans bror, journalisten Janne Strang. Janne berättar bland annat om att Pekka redan som liten var noggrann med att förklara för föräldrarna att han klarade av allting bättre än sin dagiskompis Niko (som enligt Pekka inte kunde någonting). I dagens läge vet Pekka tyvärr inte längre vem stackars Niko är men han håller fortfarande fast vid det han sagt i dagisåldern.

Förutom att vi snackade om machokultur berättade Pekka också om hur det känns att jobba med en av sina bästa vänner. Vilka är för- och vilka är nackdelarna? Lyssna på intervjun så får du veta.

Nyligen publicerat - X3M