Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Fannys blogg - november 2014 (forts)

Ronja som har huvudrollen i serien Fanny.
Ronja som har huvudrollen i serien Fanny. ronja

Fannys blogg - november 2014

söndag 16.11 - Dom vet ingenting om mig…

Pappa var på fest i Helsingfors i går så han var här och åt middag med oss idag. Bara jag och mamma och pappa. Vi åt hemlagad pizza, som mamma lagar bäst i hela världen, och glass med chokladsås. Allt sku ju egentligen vara det finaste som kunde ha hänt: mamma, pappa och jag och ingen Jeppe! Och mamma och pappa tala så snällt med varandra, precis som om vi ännu bodde i Borgå före dom börja gräla. Så jag borde ju ha varit superglad, men jag var liksom inte helt det.

Pappa: Hur går det på dagarna då Fanny? Med kompisar och sånt?
Jag: Hm… Eh… fint. Mamma: Det går ju super bra Fanny! Du har ju massor med vänner, både flickor och pojkar - har int du? Erika och Anja och… Tommi… och va heter hon… Annika?
Jag: NEJ! Eller jo… alltså…
Pappa: Int undra på att så många tycker om dig Fanny, du som är en sån käck tjej.

Jag gillar int att han sa det. Dom vet liksom ingenting om mitt liv längre

måndag 17.11 - Annika var int på skolan idag.

Först tänkte jag att hon bara skolka från jumppan, om hon var förkyld eller någå, men så kom hon inte alls. Kanske hon är sjuk.

Nu måste jag i alla fall öva. Vi skulle kunna "yesterday" av Beatles utantill. Den är lite fin men lite tråkig.

tisdag 18.11 - Alla tror vi har MOBBAT?!

Anja på första rasten: Fanny, det trodde jag inte om dig. Jag: Va då? Anja: Du som själv blev mobbad då du börja här… Jag: Va pratar du om?? Anja: Det tror jag du vet. Och så gick hon.

Folk tror liksom att vi har MOBBAT Annika. Jag tänkte på det hela natten. Tommi t.o.m tror det. (det måste ju vara därför han var så sur på mig). Och så tänkte jag att om Annika har sagt det åt folk så tror dom ju det är sant.

Och så klara jag nästan int av att tänka på det någå mera. Men då jag kom till skolan så gick jag bort till Annika och drog henne åt sidan och bad om förlåtelse. "Förlåt, Annika, vi ville liksom bara skoja lite, men… jag fattar att du blev ledsen" Och så såg hon på mig med allt hat i världen och sa bara "Stick, tror du jag vill prata med dig va."

onsdag 19.11 - fannys webcam

Alla tror ju vi har mobbat Annika?!

onsdag 19.11 - Nu e Erika också sur på mig…

Jag och Erika har aldrig pratat om det, att hon och Annika var så fräcka mot mig då jag var ny. Nu är hon sur på mig, det enda jag försökte var att fixa allt för oss båda.

fredag 21.11 - Erika och jag?

Erika och jag for och åt hamburgare efter allt som hände igår. Det var liksom lite konstigt mellan oss. Först va det tyst och ingen sa någå. Jag satt och fundera på att vi kanske borde ha frågat om Annika ville komma med.
Plötsligt stack Erika två franskisar under läppen så det såg ut som huggtänder, och gjorde en sån där helt sjuk grimas. Jag fick skrattanfall. Erika är rolig. Fast det nog var ganska så barnsligt så måste jag bara skratta. Ingen av oss sa någå om Annika.

lördag 22.11 - TOPLISTAN

Jag och Erika har bara latat oss idag, kom int på någå att göra. Satt och drack saft i ett kör bara. Så föreslog Erika att hon sku ringa Patte och fråga chans från mig. Jag skratta så att jag spruta saft över hela sängen. Så låg vi där i saften och kom på att vi sku göra en lista över pojkarna på skolan. Vi kom överens om att skriva varannan. Jag skrev Matti först, för jag vet att Erika tycker han är söt, hon blev i alla fall ganska röd. Så skrev Erika Tommi, och kolla på mig.

Jag: (sträckte över namnet med en tjock tusch) Han är ju ihop med Maja.
Erika: Är du säker på det? Du tycker väl han är söt ändå?
Jag: Nej, det tycker jag int.
Erika: E du int kär i honom nåmera?
Jag: Nej! Tommi! Jag har aldrig varit kär i HONOM!! Herregud - varför tror du det?
Erika: Nej, nej, jag bara trodde… förlåt.
Jag: Nu orkar jag int skriva nå mer!
Erika: Så bra då!

söndag 23.11 - Vi ska på teater med EVA.

Jag och mamma ska på teater med Jeppe och Eva… åh, så tråkigt. Alltså jag brukar tycka teater e helt kul men int med Eva.

söndag 23.11 - Eva va sjuk!

Eva hade magsjuka så de va bara mamma och jag och Jeppe. De va helt okej. Sku va lite kul att vara med i en pjäs själv. Kanske jag blir skådespelare som mamma? eller kanske jag börjar skriva pjäser eller filmer??

:)

Skip Instagram post

måndag 24.11 - gitarrlektion

Vi ska spela tillsammans med Tommi på julfesten!

tisdag 25.11 - Erika och Tommi...

Jag och Anja var int på rasten för vi måste torka tavlan och ordna. Int någå ont om Anja liksom, men hon är inte slarvig precis! "Vi tvättar fönsterkarmarna medan vi nu är igång" på ett sådär störande Anja sätt. Jag började tvätta på den ena fönster karmen och då såg jag att Erika och Tommi stod och prata på skolgården… Såg ut som om dom tala om någå ganska allvarligt.

Va är det som dom har så mycket att prata om? Plötsligt märkte jag att Anja var bakom mig och såg på dom hon också. Och så sa hon "Erika är så snygg alltså".

Hehe

Skip Instagram post

View this post on Instagram

Hehe😄

A post shared by ❤️Fanny ❤️😜Följ min blogg! (@fannyylefem) on

onsdag 26.11 - Tommi :)

Jag och Erika tog spåran till centrum för att köpa julklappar. Gick till en bokhandel och köpte en pocket som jag vet att mamma önskat sig, så då är jag färdig med henne. Verka som om Erika var lite hemlighetsfull egentligen. Det verka som om hon gick och tänkte på något liksom. Nån pojke eller nåt. Jag fråga va hon tänkte på.

Erika: Int nå speciellt.
Och så sa hon int någå mer. Jag tänkte att jag måste ta reda på vad hon och Tommi prata om på rasten igår.
Jag: Va tycker du om Tommi?
Erika: Va? Va menar du?
Han är väl kul…
Jag: Åh…
Erika: Hur så?
Jag: Nej, ni bara prata så mycket på skolgården igår
Erika: HERREGUD DET HAR JAG HELT GLÖMT BORT ATT BERÄTTA AT DIG! Tommi kom och fråga om jag trodde du var intresserad av honom!
Jag: VA?! FRÅGA HAN DET?!
Erika: Ja, hehehe, men oroa dig int, jag sa att du int e det.
Jag: SA DU DET?
Erika: Ja! Du ÄR ju inte det?

Jag blev tyst.

Erika: ÄR du det?
Jag: vet int.
Erika: DU ÄR JU DET!
Erika såg länge på mig.

Jag:… men gillar du honom också? Jag menar, det verka nästan som om du gick och tänkte på honom nu…
då började Erika att skratta…
Erika: Nej din tölp! Jag gick bara och tänkte på vad jag sku ge dig för julklapp, men nu vet jag det…
Jag: Va då?

Erika plockade upp en bok och tryckte den i mitt ansikte, boken hette ”idioten”.

onsdag 26.11 - tommi kommer

I morgon ska jag och Tommi öva gitarr hos mig :) Iiiiik!

fredag 28.11 - Va hände?

Erika ringde och väckte mig kl 9:00 idag.
Erika: Jag vill höra ALLT. Va hände?
Jag: Eh… va?
Erika: Hallå! Vakna! Hur gick det igår?
Jag: hehe… ehh
Erika: Kom igen nu! Berätta!
Jag: Det gick bra.
Erika: Bra? Vadå bra?
Jag: Jo…liksom det var…
Erika: Kysstes ni?

Jag satte mig upp i sängen, måste tänka efter lite.

Jag: Nej, eller…
Erika: Eller va?
Jag: Ja vi höll på att göra det.
Erika: Höll på?
Jag: Ja, men så kom mamma in.
Erika: HAHAHA! På riktigt?
Jag: Jaa! ÅH! Det var så himla pinsamt!!
Erika: Ja, och sen då?
Jag: och så int nå mer. Han måste hem.
Erika: Du måste berätta mer!
Jag: Ja, men vi ses ju snart i skolan.
Erika: jaja, vi kan ju gå tillsammans, ses om en stund!

lördag 29.11 - fannys webcam

Tommi...

söndag 30.11 - NEJ!

Telefonen ringde. Och på skärmen: Tommi! Mitt hjärta stanna.

Jag: Hej!
Tommi: Hej.
Jag: Hej! Jag hade tänkt ringa dig också!
Tommi: Du… (han var konstig på rösten)
Jag: Ja…?
Tommi: Jag kan int komma på gitarrkursen i morgon, jag.
Jag: Va? Varför int?
Tommi: Vi ska till Thailand.
Jag: Nu?
Tommi: Ja… eller vi sticker klockan fem i natt.
Jag:…jahaa.
Tommi: Jag visste int om det förrän idag alltså.
Jag:…mMm.
Tommi: Mamma har pratat om det förr, men så har int det varit säkert, men nu så hade hon plötsligt köpt biljetter. Det blev tyst.
Jag: Så kul för dig då.
Tommi: E du sur?
Jag: Nej! Varför sku jag vara det liksom?
Tommi: Nejj… vet int… för att du blir ensam med galna Torbjörn i morgon.

Vi börja skratta. Tommi gjorde sin röst till en Torbjörn röst: Fanny, Fanny, Fanny. Varför kom du alena? Inte trubbel i kärlekslivet va?
Jag: Men när kommer du tillbaka?
Tommi: Vi ska vara där i två veckor.
Jag: Ååh. Du har tur du.
Tommi: Haha, jag har väl det… Tyst, IGEN.
Jag: Men ha det så kul.
Tommi: jo…du å…
Jag: hejdå då.
Tommi: hördu!
Jag: Ja?
Tommi: Vi ses när jag kommer hem då.
Jag: Ja.
Tommi: Hejdå.
Jag: Hej. Och så la han på.

SKIT THAILAND!!!!!!

söndag 30.11 - SKIT THAILAND%#¤"%%!%%!

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅAAAAAAAAAhjdbcywerudwyedwuxsfdheyduwyeuwqytdcudxghbhgdaxsxhjui##!¤"%!&"%/(§&"/(!&(&"#/¤"/&!)()=!"()!="(/EEHGDVEWJDHP"!)IE"?!)#SKITTHAILAND!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TVÅ VECKOR?!?!?! TVÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ VECKOOOOOOOOOOOOOOOOR!!!!!!!!!!!!!!!!?!?!?!?!?!?

>>>> fortsätt till nästa sida