Hoppa till huvudinnehåll

Hajpen kring Fifty shades of Grey

Filmplansh för Fifty shades of Grey
Dakota Johnson (Anastasia Steele) och Jamier Dornan (Christian Grey). Filmplansh för Fifty shades of Grey Bild: Filmplansh från Finnkino fifty shades of grey

Nu har en ny trailer släppts för filmen Fifty shades of Grey. Ni vet, bokserien som hajpats mycket. Det har kallats tantsnusk och böckerna är erotiskt laddade. Jag kan för min ålder nästan klassas som tant men är nog ingen tant i själen än. När alla snackade om boken tänkte jag att jag givetvis också måste läsa den.

Succéboken Bild: KAREL PRINSLOO / EPA femtio nyanser av honom

Jag lånade boken på finska av en kompis och när jag började läsa lät det väldigt töntigt på något sätt. Det kanske var det finska språket som enligt mig inte var trovärdigt i sammanhanget. Jag kom inte hemskt långt.

Jag hittade svenska versionen av boken på biblioteket och tänkte att jag måste göra ett nytt försök att läsa den. Den måste ju vara bra när alla talar så bra om den, tänkte jag. Men nej, jag gav upp igen. Jag kom inte ens så långt att Grey skulle ha introducerat sin bondagegarderob.

I februari, passligt till alla hjärtans dag, har filmversionen premiär i Finland. Det är en stor snackis redan nu. Jag var på ett evenemang där vårens filmer presenterades och kvinnorna som presenterade filmerna blev helt till sig när de fick berätta om Fifty shades of Grey.

Jag antar att jag måste se filmen för att försöka förstå hajpen. Och missförstå mig inte, nog gillar jag snusk, jag bara inte förstår hajpen kring just detta fenomen.

Är jag den enda som inte förstår?

Se nyaste trailern här. Observera att det är Beyonces nyaste låt Haunted som spelar i slutet av trailern.