Hoppa till huvudinnehåll

OS i Rio intresserar Kontinen/Nieminen

Både Jarkko Nieminen och Henri Kontinen ställer sig positiva till att spela tennisdubbel i OS i Rio de Janeiro 2016. Paret som i Kitzbühel vann sin första ATP-turnering tillsammans går nu skilda vägar efter lördagens dubbelseger i ATP-utmanarturneringen Tali.

Finalmotståndarna Philipp Petzschner (GER) och Jonathan Marray (GBR) hade sedan tidigare sammanlagt tre Grand Slam-segrar under bältet och var förhandsfavoriter. Det jämna första setet kulminerade i tie break. Nieminen/Kontinen höll nerverna bättre i styr för att vinna tie breaket med 7-4.

I set nummer två såg finländarna ut att gå mot en säker seger när paret bröt motståndarnas serve i två repriser. Petzschner och Marray klöste sig ännu in i matchen med att bryta tillbaka men då det gällde var Nieminen/Kontinen iskalla för att vinna med 6-4.

Slutsiffrorna alltså 7-6, 6-4 i paret Nieminen/Kontinens, som det ser ut, sista match tillsammans på ATP-nivå.

- Det är inte alls synd att vi nu går skilda vägar, konstaterar Kontinen. Det har varit kul att spela som par med Jarkko och jag har njutit av varje turnering vi har spelat.

- Tiden går framåt och vi skall vara tacksamma att vi fått spela tillsammans. Jag blir äldre och det är bättre att "Henkka" fokusrerar på att spela med någon han kan spela med hela tiden, säger Nieminen och syftar på Kontinens partner nästa år, Marin Draganja.

I Davis Cup kommer paret Nieminen/Kontinen troligen ännu att spela för Finland. På frågan om spel som par i OS finns i tankarna svarar Jarkko att han åtminstone skulle vara intresserad.

- Jo, om jag är frisk, bra rankad och fotfarande hänger med på touren så ställer jag definitivt upp. Det är fortfarande ett och ett halvt år dit så vi får se.

- Jag är mycket intresserad av att spela OS med Jarkko eller med vem som helst, kontrar Kontinen med. Det skulle vara häftigt att spela i OS som bara spelas vart fjärde år. Att dessutom spela med någon landsman skulle vara verkligen häftigt.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport