Hoppa till huvudinnehåll

Finland möter Slovakien - "Ett av de bästa lagen i Europa"

tim sparv 2014
Tim Sparv. tim sparv 2014 Bild: Lehtikuva sparv

Fotbollslandslaget möter Slovakien i en träningslandskamp på tisdagen. Motståndet är av det tuffare slaget men Tim Sparv menar att Finland måste göra mål för att kunna avsluta landslagsåret i positiva tecken.

I Ungern insjuknade flera spelare i vad man misstänker vara matförgiftning. Enligt rapporter från landslaget är många fortfarande långt ifrån fullt återhämtade, men hela laget har trots det rest till Slovakien. På tisdagen väntar en träningsmatch mot hårt motstånd.

- Slovakien är säkert ett av de bästa lagen i Europa just nu, säger Tim Sparv.

- De har tolv poäng efter fyra matcher i sin kvalgrupp. De är snabba, väldigt tekniska och skjuter bra från distans. På basis av det vi har sett så är de ett av de bättre lagen som vi har mött under de senaste åren. De spelar med väldigt högt självförtroende och håller ett högt tempo i anfallet. Vi har ett tufft jobb framför oss.

Trots att det rullar på för Slovakien medan Finlands EM-kval startat i dystrare tecken så väntar sig Sparv ändå att laget ska leverera på tisdagen.

- Det skulle vara positivt och skönt att få en vinst innan vi avslutar landslagsåret. Det är klart att vi går ut med den inställningen att vi ska få en vinst, göra lite mål och få en bättre feelis än vad vi har haft under de senaste dagarna.

Slovakien - Finland sänds direkt på Yle Areena på tisdagen 18.11 klockan 17.55, och som eftersändning i TV2 klockan 22.05.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport