Hoppa till huvudinnehåll

Bekant finsk mollvisa mot Slovakien

Finlands fotbollslandslag skapade fler målchanser än motståndaren men förlorade i alla fall. Landskampen i Zilina resulterade i en 2-1 hemmaseger för Slovakien.

Finland inledde matchen slarvigt. Efter sju minuters spel ledde Slovakien redan med 2-0.

En dryg halv minut hade spelats när Perparim Hetemaj och Tim Sparv inte kunde komma överens om vem som skulle ta bollen på egen planhalva. Filip Holosko tog hand om spelredskapet i stället och sköt den i mål via Niklas Moisander.

2-0 gjordes av den slovakiske stjärnspelaren Marek Hamsik. Napolimittfältaren hade en enkel uppgift att nicka in bollen från fem meters håll då mittbackarna Moisander och Markus Halsti inte kom åt at nicka undan Stanislav Sestaks inlägg.

Efter kallduschen kom Finland bättre med i spelet samtidigt som Slovakien tog foten från gaspedalen. Finlands reducering var ett självmål av Tomas Hubocan. Kari Arkivuos hårda skott från 20 meter träffade stolpen varefter den studsade i mål via slovaken.

Finland hade fler målchanser än Slovakien i andra halvlek. Teemu Pukki fick bollen i mål efter Jere Uronens låga inlägg men målet dömdes bort för offside. Också Slovakien hade chanser att göra fler mål i matchen men Finlands målvakt Lukas Hradecky stod för fina parader då han räddade några slovakiska målförsök från närhåll.

1-2 förlusten mot Slovakien var Finlands sista landskamp för kalenderåret 2014.

Finlands öppningselva

Lukas Hradecky
Kari Arkivuo -> 86. Veli Lampi
Markus Halsti
Niklas Moisander (kapten)
Jere Uronen
Joni Kauko -> 73. Sakari Mattila
Tim Sparv
Perparim Hetemaj -> Kasper Hämäläinen
Roman Eremenko
Riku Riski
Joel Pohjanpalo -> 45. Teemu Pukki

Läs Mixu Paatelainens upprörda kommentarer efter förlusten

Läs också

Nyligen publicerat - Sport