Hoppa till huvudinnehåll

FC Lahti värvar från TPS

Mika Ääritalo (t.h.), TPS 2010
Mika Ääritalo har spelat hela sin ligakarriär i TPS. Bilden från sommaren 2010. Mika Ääritalo (t.h.), TPS 2010 Bild: EPA / All Over Press mika ääritalo

Fotbollsligans bronslag FC Lahti har värvat anfallsspelaren Mika Ääritalo från TPS, som föll till division 1 efter den gångna säsongen. Ääritalo har skrivit på för nästa säsong.

Ääritalo har spelat hela sin ligakarriär i TPS men nästa säsong drar han på sig FC Lahtis tröja. Den 29-årige anfallsspelaren var i början på den gångna säsongen utlånad till tyska Holstein Kiel utan att lämna desto större avtryck.

På sommaren återvände han till TPS och hann spela sex matcher i vilka han gjorde två mål. Sammanlagt har Ääritalo, som debuterade i ligan 2005, spelat 202 ligamatcher och är en fullträff ifrån milstolpen 50 ligamål.

– Lahtis har alltid varit ett besvärligt ställe att besöka och förhoppningsvis är det det också nästa år. När man ser på spelarlistan har vi ett starkt manskap på benen. Vi utgår ifrån att bättra på från det här året, säger Ääritalo på FC Lahtis webbplats.

Ääritalo har vunnit fyra ligabrons och en titel var i finska cupen och ligacupen med TPS. Han har dessutom sex A-landskamper på meritlistan.

– Ääritalo hämtar de saker vi saknat, det vill säga snabbhet, styrka och farlighet. Jag tror att han blir ett bra radarpar till Rafael. Det här var en grym kapning. Han hade också andra alternativ, men jag är glad att han valde oss, säger tränaren Toni Korkeakunnas.

Hoppa över Twitterpostning


Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport