Hoppa till huvudinnehåll

Hangöflickorna missnöjda med domen om köp av sexuella tjänster

Bild: Yle lokaliseringsapplikation

Fallet där en Hangöbo åtalades för bland annat försök att köpa sexuella tjänster av unga går antagligen vidare till hovrätten. Både åklagaren och målsägandena är missnöjda med domen.

Tingsrätten förkastade åtalet mot en Hangöbo eftersom rätten ansåg att det inte kunde bevisas att mannen hade gjort sig skyldig till något brott. De som har anmält sitt missnöje med domen har nu några veckor på sig att överklaga tingsrättens dom.

Mannen stod åtalad bland annat för att ha skickat textmeddelanden till en 14-årig och en 16-årig flicka och försökt få dem att gå med på sex mot ersättning. Mannen hade tidigare varit fotbollstränare för flickorna som fick textmeddelanden.

Läs också:
Tingsrätten förkastade åtal för försök till sexköp i Hangö
Åtal för försök till sexköp i Hangö

Läs också