Hoppa till huvudinnehåll

Birgitta Forsström till Nordiska ministerrådet

Birgitta Forsström
Forsströms kontrakt med Nordiska ministerrådet är på 4+4 år. Birgitta Forsström Bild: Yle/Jani Saikko forsström birgitta

Novias prorektor Birgitta Forsström börjar jobba vid Nordiska ministerrådet. Forsström som är chef för forskning och utveckling vid Novia i Raseborg börjar sitt nya jobb i mitten av januari.

Hon har utsetts till direktör för Nordiska institutionen för vidareutbildning inom arbetsmiljöområdet (NIVA) vid Nordiska ministerrådet.

Hon kommer att vara stationerad i Helsingfors. Nordiska ministerrådets huvudkontor finns i Köpenhamn.

- Det känns spännande att ta nästa steg. Tiden på Novia har erbjudit mig möjligheten att utvecklas i arbetet och jag har trivts bra. Det nordiska samarbetet har alltid tilltalat mig och därför känner jag nu att det efter 10 år i yrkeshögskolevärlden är dags att gå vidare i min karriär, säger Birgitta Forsström i ett pressmeddelande från Yrkeshögskolan Novia.

Pendlar från Karis

Forsströms nya jobb finns inom en liten institution vid ministerrådet. Institutionen har hittills fokuserat på det nordiska kunnandet inom arbetsliv och i synnerhet arbetshälsa. Institutionen har bland annat ordnat kurser och seminarier.

Institutionen vill nu bredda sitt verksamhetsområde och ta med frågor kring psykosocial arbetshälsa och ledarskap.

- Det var den här utvecklingen som tilltalade mig, säger Forsström som för närvarande bor i Karis. Hon ska börja pendla till Helsingfors.

- Men det blir förstås mycket resande också, förklarar hon och avser bland annat kurserna som institutionen ordnar i de nordiska huvudstäderna.

Den nya anställningen är fyraårig och innehåller en option på ytterligare fyra år.

Ny prorektor anställs

Vem som ska ersätta prorektorn på Novia är enligt Forsström ännu inte klart. Det är också oklart om det blir någon i huset eller någon utifrån som efter Forsström ska basa för enheten för forskning och utveckling.

Forsström har varit stationerad i Ekenäs och hon anser att efterträdaren också kan vara det.

Läs också