Hoppa till huvudinnehåll

På resande not: vinna eller försvinna i semifinalen

Monika Fagerholm, Alfons Röblom
Monika Fagerholm och Alfons Röblom Monika Fagerholm, Alfons Röblom Bild: Yle på resande not

När Monika Fagerholm och Alfons Röblom möter Maria Wetterstrand och Jeanette Björkqvist är det bara seger som räknas: vinnaren går till final medan förloraren får spela bronsmatch.

Tävla hemma tillsammans med På resande not!

Det kan du göra med hjälp av denna svarsblankett. Vem får flest poäng hemma i soffan?

Lycka till!

Monika och Alfons får gälla som favoriter inför semifinalen då de vann sin grupp i stor stil. Deras riktigt starka sidor har visat sig vara litteratur, samhällsvetenskap och att sätta kända uppfinningar i kronologisk ordning.

Jeanette Björkqvist, Maria Wetterstrand
Jeanette Björkqvist och Maria Wetterstrand Jeanette Björkqvist, Maria Wetterstrand Bild: Yle på resande not
Maria och Jeanette kom tvåa i sin grupp och har å sin sida kunnat åtskilligt om såväl flora som fauna och kunde räkna upp samtliga huvudstäder som Donau flyter genom.

Tidigare har lagen i lugn och ro kunnat samla poäng på hög för framtida bruk. I semifinalen gäller det att vinna då veckans vinnare får möta nästa veckas vinnare i den stora finalen lördagen före jul. Det som är sig likt är att lagen ska hitta fram till rätt land med hjälp av arkivbilder från Eurovision Song Contest och sedan svara rätt på de kunskapsfrågor Thomas Lundin ställer.

Anna Döbling
Anna Döbling Anna Döbling Bild: Yle på resande not
Veckans gästartist är vissångerskan och skådespelerskan Anna Döbling som bjuder på egna tolkningar av två riktiga eurovisionsklassiker. Se en intervju med Anna Döbling här.

På resande not sänds på Yle Fem lördagar kl 21:00, repris söndag kl 15:45
Sänds även i TV Finland söndag kl 15:25 CET

Läs också