Hoppa till huvudinnehåll

Detta händer lördag 22 november

Harriet Ahlnäs.
Harriet Ahlnäs väljer att sluta som ordförande för Marthaförbundet av privata skäl. Hennes ersättare väljs i dag. Harriet Ahlnäs. Bild: Kirsi Salovaara/Finlands svenska Marthaförbund harriet ahlnäs

I dag är det lördagen den 22 november. Här kommer ett urval från dagens agenda.

  • Finlandssvenska Johanna Nyman kan bli vald till ordförande för European Youth Forum, den europeiska paraplyorganisationen för ungdomsorganisationer. Det är Finlands ungdomssamarbete Allians som nominerat Nyman. Valet avgörs på årsmötet i Rumänien.
  • I Helsingfors är det BUU-dag i Stora smedjan i Böle (Radiogatan 5A). kl 12-16.30. Årets BUU-dag är samtidigt startskottet för kampanjen Använd hjärtat.
  • Centerns partifullmäktige samlas till höstmöte i Björneborg under helgen. Bland annat diskuteras riksdagsvalet.
  • SDP:s partifullmäktige i Kotka inleds med ett utrikes- och säkerhetspolitiskt seminarium, där utrikesminister Erkki Tuomioja är huvudtalare.
  • Marthorna får ny ordförande. 115-årsjubilerande Finlands svenska Marthaförbund håller höstmöte i yrkeshögskolan Arcada. På agendan står förutom val av ny ordförande, godkännande av ett förslag till jämställdhetspolicy och en ljusmanifestation för att uppmärksamma våld mot kvinnor. Drygt 130 marthor från hela Svenskfinland och Åland väntas delta. Marthaförbundet är med sina 10 000 medlemmar Finlands största svenskspråkiga kvinnoorganisation.

Läs också