Hoppa till huvudinnehåll

Succé: Vann dubbeln första säsongen i Norge

Anna Westerlund, LSK Kvinner.
Westerlund vann dubbeln i Norge. Anna Westerlund, LSK Kvinner. Bild: Privat lilleström

Pargasbördiga Anna Westerlund har vunnit den norska cupfinalen med sitt Lilleström. Landslagsmittbackens första säsong i Norge fick således rejäl guldkant.

Tidigare i höst hade LSK säkrat det norska mästerskapet och kunde inleda firandet av den norska dubbeln efter 3-1 mot Trondheim-laget Örn i lördagens cupfinal.

- Cupfinalen är något helt annat här i Norge än i t.ex. Sverige eller Finland och för supportrarna är det till och med viktigare. Vi spelade inomhus och var dåliga i första halvlek, men sen i andra halvlek kände vi på oss att vi skulle ta det, sade Westerlund till Yle Sporten.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

The double💁🏆 #birdsa

A post shared by Anna Westerlund (@awwesterlund) on

LSK låg under med 0-1 i paus efter ett mål av Lisa-Marie Karlseng Utland, men lyckades vända på steken i den andra akten.

Inom loppet av två minuter efter en knapp timmes spel gjorde först Lene Mykjåland 1-1 och sen Mimmi Löfwenius 2-1 till Lillström,

Isabell Herlovsen fullbordade vändningen när hon gjorde 3-1 med en knapp kvart kvar att spela.

Läser mer om matchen på klubbens webbplats.

Westerlunds firande blir inte allt för långt - hon är uttagen till det landslagsläger i Eerikkilä som kommer igång på tisdag. Hon är oerhört nöjd med sin egen roll i LSK.

Anna Westerlund, LSK Kvinner.
Westerlund i LSK-mundering. Anna Westerlund, LSK Kvinner. Bild: Privat lilleström
- Inledningsvis kom jag till ett läge med en konkurranssituation om mittbacksplatserna och det gillade jag. Sen slutade en av våra mittbackar av olika orsaker och efter det har det varit ett helt annat läge.

Efter flera år i Esbo och senaste i Piteå har PIF-produkten Westerlund med stormsteg utvecklats till en av de tongivande spelarna i både klubb- och landslaget. Hon har enligt sig själv fortsatt att utvecklas i Norge.

- Nu har jag spelat i ett topplag jämfört med ifjol. Vi spelar fotboll här, vi slår inte bara långa bollar och jag älskar det sätt vi spelar på. Dessutom har jag fått hjälp med individuell träning och stöd i återhämtningen av klubben. Det känns som att jag gått framåt för varje match vi har spelat.

Segern i serien innebär att LSK kommer att få spela i Europa nästa säsong och Westerlund har själv kontrakt för nästa år, men dagen efter cuptriumfen orkar hon inte tänka på framtiden.

- Det har varit en lång säsong. Vi hade tre veckor paus före cupfinalen och avslutade nu och vi körde igång den 2 januari. Nu skall det bli skönt att koppla bort fotbollen en stund. Hör av dig om en månad så har jag mer att säga om framtiden, skrattar Westerlund.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport