Hoppa till huvudinnehåll

Snöfallet orsakade flera avkörningar

Snöfall i trafiken, Esbo, november 2014
(arkivbild) Snöfall i trafiken, Esbo, november 2014 Bild: Lehtikuva snöfall

Också i Östnyland var det flera bilister som tappade kontrollen över sina fordon i samband med snövädret i fredags.

I centrum av Lovisa tappade en personbilsförare kontroll över sitt fordon, och åkte rakt mot en fördelningscentral för kabelteve som skadades. Också personbilen hade fått blessyrer. Då den senare hittades kunde polisen också utesluta sig till vem som kört bilen.

På Emsalö i Borgå var en personbilsförare ute med sommardäck på fredagskvällen. Chauffören tappade kontrollen över bilen i en högerkurva, och gled rakt på en mötande bil. De två bilisterna fördes till akuten för kontroll, och bilarna fick plåtskador.

Vid ungefär samma tid skedde en liknande olycka i Söderkulla i Sibbo. En personbilist tappade kontrollen över sin bil då hen körde in på motorvägen från Söderkullaavtaget. Bilen åkte in i räcket och vurpade på vägen, för att sedan kollidera med en annan bil som kom körande längs motorvägen. Också en tredje bilist hamnade in i samma härva.

I bilarna fanns inga passagerare, men alla tre chaufförer fördes till akuten på kontroll. Bilarna fick plåtskador och bärgades bort.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland