Hoppa till huvudinnehåll

Brand i fritidsbostad i Sjundeå

Brandbil.
En fritidsbostad fattade eld natten mot tisdag i Sjundeå. Brandbil. Bild: Yle/ Bubi Asplund brandbilar,brandbil allmän

I den fritidsbostad som fattade eld på morgonnatten pågår nu eftersläckning. Branden inträffade vid Andbyvägen i Övitsby i Sjundeå. En tidningsutdelare larmade räddningsverket klockan halv fyra tiden natten mot tisdagen (25.11).

Ingen människa var i fara i eldsvådan, säger brandmästare Jukka Ekholm från Västra Nylands räddningsverk.

Polisen utreder brandorsaken som totalförstörde den ungefär etthundra kvadratmeter stora byggnaden i två våningar. Husets ägare säger att ingen borde vistas i huset nu. Det har stått tomt en längre tid. Skadorna uppgår till 100.000 euro

I släckningsarbetet deltog under morgonnatten tre tankbilar och fem släckningsenheter. Brandchef Ekholm säger att släckningsarbetet försvåras eftersom flera små brandhärdar brinner i mellantaket.

- Vi ska få en stockbil hit som ska lyfta bort taket och då kommer vi bättre åt att släcka hela branden. Nu kan vi inte gå in i byggnaden eftersom det finns en stor risk att taket rasar, förklarade Ekholm vid klockan 6-tiden på tisdagsmorgonen.

Läs också